Hlavní navigace

Intel, ASUS a Microsoft společně na Invexu

3. 10. 2008

Sdílet

Společná expozice světových leaderů nabídne závratné rychlosti počítačů, chlad tekutého dusíku či počítač v akváriu. Pro hráče je připravena Herní aréna World GameMaster Tournament.

CS24

Firmy Intel, ASUS a Microsoft se na letošním veletrhu Invex/Digitex představí společným projektem, určeným zejména pro příznivce počítačových her.

Svou českou předpremiéru zde také zažije nová procesorová mikroarchitektura Intel Nehalem, která bude oficiálně představena koncem letošního roku. Dlouho očekávaný procesor Intel Core i7 bude k vidění jako součást počítače se základní deskou ASUS. Mezi novinky od ASUSu budou patřit produkty hráčské série RoG – Republic of Gamer, stylové herní notebooky, zařízení z oblasti Digital Home i minipočítače EEE PC s procesory Intel Atom.

Invex zažije jedno z největších herních klání v Čechách a vůbec ve světě: finálový turnaj světové série World GameMaster Tournament. Více než 200 českých profesionálních hráčů se utká v herní aréně v pavilonu C ve dnech 6.-9. října v rámci veletrhu Digitex. Hráči budou bojovat o 73 cen od společnosti ASUS.
Počítače, na kterých se bude turnaj odehrávat, budou obsahovat procesory a chipsetovou platformu společnosti Intel. O ostatní hardware se postará společnost ASUS a společnost Microsoft poskytne operační systém Microsoft Vista Ultimate.

O světový rekord v přetaktování procesoru se pokusí odborníci v rámci Intel Asus overclocking show. K chlazení extrémně přetaktovaných procesorů použijí tekutý dusík. Při extrémně nízkých teplotách, které jsou nutné k chlazení rozžhaveného procesoru, by člověku zmrzla krev v žilách, ale procesoru to dělá jen dobře.

Specialitou na závěr bude počítač v akváriu, který bude chlazen olejem.

- - Alexandr Radecký

Autor článku