Hlavní navigace

Intel brzy poodhalí své osmijádrové procesory

30. 1. 2009

Sdílet

Společnost Intel chystá v únoru na konferenci International Solid-State Circuits v San Franciscu blíže odhalit své chystané osmijádrové procesory.

Detaily o Xeonech postavených na architektuře Nehalem budou konkrétně odhaleny 9. února a Intel si zatím většinu podrobností nechává pro sebe. Mluvčí společnosti v Singapuru Nick Jacobs k tomu poznamenal, že pro prezentaci je připraveno 16 listů s detaily, ale zatím je nechce komunikovat.

Zatím se na veřejnost dostaly informace o tom, že nejprve na trh dorazí procesory označované jako Nehalem-EP, které mají být designované hlavně pro dvousocketové servery a pracovní stanice. Jako další pak mají později přijít i Xeony označované jako Nehalem-EX. Konkrétní data uvední na trh nejsou známá, ale linie procesorů Xeon je již zralá pro občerstvení a tak lze podle některých komentátorů očekávat, že Nehalemy-EP by mohly přijít již poměrně brzy.

Tyto nové čipy budou disponovat osmi jádry, budou díky technologii hyper-threadingu schopny zpracovávat 16 vláken současně a budou samozřejmě vyráběny 45nm výrobním procesem.

Byl pro vás článek přínosný?