Hlavní navigace

Intel má velké plány s projektem Larrabee

23. 5. 2008

Sdílet

Intel v budoucnosti plánuje vstoupit na trh s grafickými kartami a stát se plnohodnotným soupeřem nVidie a AMD. Grafické čipy Intel zastřešuje kódové označení Larrabee a Intel má opravdu velké plány.

Podle interních zpráv Intelu bychom se velkého zahájení prodeje měli dočkat na IDF Fall v San Francisku (Intel Developer Forum), které se koná v první polovině příštího roku.

Zde chce Intel představit své nejvýkonnější kusy, které by měly bez problémů konkurovat highendu v podání AMD i nVidie. Od této chvíle má jít vše ráz na ráz. Do několika měsíců se na trh dostane střední třída s lowendem, čímž začíná velká expanze, od které si Intel slibuje podíl na trhu v řádu desítek procent.

Plány jsou to vskutku velkolepé, ale má na jejich splnění společnost dost sil? Jistě, jedná se o jednoho z největších hráčů na poli HW, ale s grafikami má Intel zkušenosti pouze z integrované oblasti, kde teprve po několika měsících aktivuje některé funkce a tento přístup by se mu mohl u plnohodnotných řešení pro hráče vymstít.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?