Hlavní navigace

Intel odmítá speciální ceny pro čínský trh

17. 6. 2007

Sdílet

Hlavní výrobce procesorů Intel odmítá, že by chystal takové změny ve své obchodní politice, které by vedly k vytvoření speciálních cen pro zákazníky v Číně.

V poslední době se internetem šířily zprávy, že Intel hodlá v Číně uplatňovat cenovou politiku odlišnou od zbytku světa. Není se co divit, čínský trh je obrovský, mírná úprava cen směrem dolů by mohla slušně zvednout prodeje. Na druhou stranu by to popudilo zákazníky v jiných zemích a mohlo vyvolat nežádoucí pozornost institucí pro ochranu trhu.


Intel obvykle veřejně stanovuje ceny svých procesorů za 1 000 kusů a to ve zvláštním dokumentu uveřejňovaném na své webové stránce. Jenže tenhle ceník není základním neměnným etalonem ani nepokrývá celou šíři sortimentu Intelu. Výsledná cena se liší zákazník od zákazníka, mj. dle odebíraného množství.

Podle mluvčího čínské pobočky Intelu vznikly zvěsti o zvláštních cenách pro Čínu pravděpodobně překroucením či nepochopením informace o tom, že Intel bude boxované procesory - tedy prodávané společně s certifikovanými chladiči - v Číně prodávat v nových obalech a to od 20. června. Zatím byly popsané anglicky, nyní budou čínsky.

- - Alexandr Radecký

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku