Hlavní navigace

Inteligentní hodinky Garmin vívofit

25. 4. 2014

Sdílet

 Autor: IDG
Získal ocenění HD World Excellent 2014 za inovaci v oblasti nositelné elektroniky.

Málokdo zatím stvořil skutečně praktický kousek nositelné elektroniky, který najde upotřebení v běžném životě. Přístroj Garmin vívofit ale takový je. Ve své podstatě jsou to inteligentní hodiny ve výměnném náramku, které suplují roli sporttesteru.

Kromě toho, že poměrně dobře vypadají, ukazují čas, dovedou měřit počet ušlých kroků. Zatímco krokoměr si člověk občas zapomene vzít, Vívofit si připnete na ruku a prostě jej nesundáte.

Garmin vívofit

Kromě toho přijímá signál ANT+ z měřičů pulzu při sportovním výkonu. A protože hodinky jsou opravdu lehoučké a poměrně malé, nijak při sportovním výkonu nepřekážejí, na rozdíl třeba od mobilního telefonu. Tep si tak můžete měřit opravdu při libovolné extrémní aktivitě (i podvodní, protože jsou vodotěsné do 50 metrů). Dokonce vás i zvukem upozorní, že sedíte dlouho u počítače a je potřeba vyvinout trochu fyzické aktivity.

Navíc Vívofit přes Bluetooth komunikuje s mobilním telefonem, který zase můžete synchronizovat s webovým portálem. Máte tak dlouhodobý přehled o sportovních aktivitách, baterie v hodinkách totiž vydrží jeden rok.

Cena od 2 990 korun.

www.garmin.cz

 

Byl pro vás článek přínosný?