Hlavní navigace

Inteligentní sluchátka Sony Ericsson MH907

23. 9. 2009

Sdílet

 Autor:
Společnost Sony Ericsson představila sluchátka MH907, která ovládají přehrávání hudby a přijímání hovorů jen pohybem, respektive dotekem.

Je stále možné vymyslet nové užitečné funkce, jejichž použití je jasné a snadné. Dokazuje to Sony Ericsson s novým modelem intraurálních sluchátek MH907, díky nimž se zapíná a vypíná přehrávání hudby jen pohybem/dotykem, podobně lze zacházet i s telefonními hovory.

Funguje to tak, že po zasunutí sluchátek do uší se spustí přehrávání hudby v připojeném mobilním telefonu, když je uživatel vytáhne, přehrávání se přeruší. To je velmi užitečná funkce, protože kolikrát musíte pro hovor s někým vyndat sluchátka z uší a ještě ručně pozastavit hudbu.

Výrobce tvrdí, že toto je založeno na detekci pohybu ve sluchátkách, zároveň ale dodává, že MH907 zaznamenávají dotyk vodivých povrchů, takže se hudba nezapne když například sluchátka jen položíte na poličku. Z tohoto je ovšem možné také usuzovat, že sluchátka se dost možná plně spoléhají na detekci vodivosti/nevodivosti místa, kterého se dotýkají a že informace o „detekci pohybu“ jsou dodávána jen pro zvýšení marketingového dojmu. Pravděpodobně se zde však kombinují obě technologie. Sony Ericsson přibližuje fungování sluchátek na poněkud svérázné psychedelické animaci.


Ať už je to jakkoli, tak kromě ovládání hudby umí sluchátka i přijímat hovory, což se děje zasunutím jen jednoho sluchátka do ucha, takový hovor je pak ukončen prostým vysunutím tohoto sluchátka. Zde ale nastává problém, někteří lidé totiž raději telefonují „stereo“ s oběma sluchátky, navíc při přechodu z hudby do volání může být skutečně jednodušší jen stisknout tlačítko přijetí hovoru, respektive jeho ukončení.

Datum zahájení prodeje Sony Ericsson MH907 ani jejich cena nejsou známy, nicméně lze očekávat, že do Vánoc jsou v obchodech. Barevná provedení budou žluto-bílé a černo-stříbrné.

Sony Ericsson MH907

Sony Ericsson MH907

Byl pro vás článek přínosný?