Hlavní navigace

Internet 4G pro Twist

1. 9. 2007

Sdílet

Tarif Internet 4G od T-Mobile si lze pod názvem Twist Internet 4G Basic nyní aktivovat také pro předplacenou kartu Twist...


Tarif Internet 4G od T-Mobile si lze pod názvem Twist Internet 4G Basic nyní aktivovat také pro předplacenou kartu Twist. Jedná se o kombinaci volání podle tarifu Standard (minutové sazby do sítě T-Mobile 3,40?Kč mimo špičku, 5,70?Kč ve špičce, ostatní sítě 7,90 Kč/min, odeslání SMS 3,40?Kč) s internetovým tarifem 4G Basic (475?Kč měsíčně, limit na data o velikosti 1 GB, každý další GB za 117,80 Kč). Připomeneme ještě, že pro používání Internet 4G od T-Mobile je nutné mít speciální modem, který lze u operátora při koupi výše uvedené předplacené karty získat za zvýhodněnou cenu.


Doporuč a získej

Vodafone přichází s novou podobou motivačního programu „Doporuč a získej“, jenž má za cíl přivádět nové klienty k tomuto operátorovi na základě doporučení stávajících zákazníků. Klienti Vodafone, bez ohledu na to, zda používají tarif nebo předplacenou kartu, kteří po 1. srpnu 2007 přesvědčí svého známého, aby začal využívat některý z tarifů Nabito, získají poukaz v hodnotě od 150?Kč do 2 000?Kč na služby Vodafonu. Výše odměny se odvíjí od měsíčního paušálu, který bude nový zákazník platit, maximálně lze tímto způsobem získat až 10 nových duší, což by v ideálním případě znamenalo až 20 000?Kč. Odměna je z pochopitelných důvodů připsána až po ověření dobré platební morálky nového zákazníka. Vedlejší, ale rovněž velmi příjemnou prémií je možnost bezplatného zasílání SMS mezi původním a novým uživatelem po dobu 1 roku.

Historie

V roce 2003 Vodafone spouští původní podobu „Doporuč a získej“, v níž se výše odměn pohybovala od 50 do 500?Kč. Není bez zajímavosti, že za 4 roky existence vyplatil operátor na odměnách přes 20 milionů Kč. Další ze statistik říká, že přes 50 % nově získaných zákazníků používá stejný tarif jako ten, který jim služby Vodafone doporučil.

Vodafone mění tarify

Kreditní tarify Nabito od Vodafone prošly k 1. srpnu povrchovou rekonstukcí. Operátor se nově rozhodnul uvádět do názvu tarifu jeho cenu včetně DPH, což přispěje k větší přehlednosti pro zákazníky. Z původního Nabito 100 se tak stává Nabito 119, Nabito 300 se mění na Nabito 350, Nabito 600 se bude prezentovat jako Nabito 700, přičemž v podobném duchu byly pozměněny všechny tarify rodiny Nabito. Pozorný čtenář namítne, že kupříkladu z Nabito 300 by se po přičtení 19% DPH měl logicky stát tarif Nabito 357, zde ovšem došlo ze strany Vodafone k cílenému zaokrouhlení. (Na otázku, proč nebyl podle stejného klíče zaokrouhlen také tarif Nabito 119, bychom odpověď hledali zřejmě ve hvězdách). Důležitou informací je, že změna se týká jak nově aktivovaných, tak i dříve sjednaných tarifů a je účinná automaticky pro všechny zákazníky s programem Nabito.
Dobrou zprávou však je, že uvedené zaokrouhlení zákazníka nijak nepoškozuje. Zároveň došlo k úpravě minutových sazeb na volání a v tomto případě konečně zajásá klientova peněženka, neboť sazby hovorného byly o několik desítek haléřů sníženy. Veškeré změny naleznete přehledně zpracovány v přiložené tabulce.
Pokud máte strach, jak vám bude operátor účtovat paušální poplatky za účtovací období, do něhož spadá zlomový 1. srpen, pak vězte, že výše paušálního poplatku bude upravena poměrnou metodou.

O2 – konec Pohody

Z nabídky operátora O2 byl nenápadně stažen studentský tarif Pohoda. Pokud jej již máte v provozu, můžete ho při včasném dodání potvrzení o studiu používat i nadále, ale nová aktivace již možná není. Pozice dvorního studentského tarifu tak u O2 nyní připadá na Pohoda Simple, což je jeden z kreditních tarifů.

Volejte levně do Vietnamu

Vodafone si je vědom toho, že vietnamská komunita je třetí největší menšinou v České republice, a tak se rozhodnul, že původní tříměsíční zaváděcí akci zvýhodněného volání do Vietnamu prodlouží natrvalo. Zvýhodněná cena 8,33?Kč za minutu hovoru se týká jak zákazníků s paušálními programy (kromě Odepiš a Dohoda s Vodafone), tak i majitelů předplacených karet.

Eurotarify v ČR

Podle nařízení Evropské Unie měli všichni mobilní operátoři za povinnost oznámit nové tarify s regulovanou cenou volání v cizině.
Vodafone nabízí volání v rámci EU plus v Chorvatsku a ve Švýcarsku za 16,70 Kč/min, příchozí hovory budou zpoplatněny 8,20 Kč/min. Nový tarif začně platit 29. srpna a bude součástí roamingového programu World.
Podobně řeší celou situaci také O2, když povinně nabízí v rámci „evropské sedmadvacítky“ minutu odchozího volání za 16,60 Kč/min a příchozí hovor zpoplatňuje 8,15 Kč/min. Pokud chcete daný tarif k 29. srpnu aktivovat, měli byste zaslat textovou zprávu s klíčovým slovem „eurotarif“ na číslo 999888. K dispozici je již od června tarif O2 Smart roaming, který pro vybrané turisticky atraktivní země nabízí volání za 11,78 Kč/min a nabídne dokonce 30 volných minut na příchozí hovory (další budou zpoplatněny 5,95 Kč/min).
A konečně T-Mobile spustil svou verzi „eurotarifu“ pod názvem „Zvýhodnění EU“ chvályhodně již počátkem srpna, přičemž nabídnul opět velmi podobné ceny, a sice 16,54 Kč/min za odchozí volání v EU a 8,09 Kč/min za příchozí hovory. Předplacenkářům byl eurotarif aktivován automaticky, pro paušální programy je nutné odeslat SMS ve tvaru „ROA A EU“ na číslo 4603.