Hlavní navigace

Internetové rádio – bezplatný a fantastický svět hudby - 2.díl

17. 5. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Možná jste zaslechli něco o službě Sonos Radio, která nabízí poslech tisíců internetových rozhlasových stanic na svých zařízeních Sonos. Poslech internetového rádia si však můžete užít i jinak.

Předcházející díl

 

Trpíte ponorkovou nemocí neboli máte ponorku? Potřebujete se uvolnit? Existuje několik možností, jak se zbavit nahromaděného napětí a jednou z cest může být třeba i poslech internetového rádia.

Jak naladit internetové rádio

Pokud znáte volací znaky nebo název internetového rádia, pak je naladění konkrétní rádiové stanice na počítači nebo nějakém chytrém zařízení velmi jednoduché – stačí název stanice jednoduše napsat nebo vyslovit do inteligentního reproduktoru, jako je například Amazon Echo, Google Home nebo Apple HomePod.

Pokud ale patříte mezi naprosté začátečníky, vyplatí se použít některý z agregátorů rádiových stanic. Takový agregátor je v podstatě jakousi online databází pečlivě vybraných odkazů na rádiové stanice, přičemž v této databázi můžete vyhledávat podle umístění rozhlasové stanice, podle žánru, oblíbenosti a někdy i podle kvality streamu.

Mezi největší agregátory internetových rozhlasových stanic vůbec patří TuneIn Radio. Tento agregátor můžete použít přes webové rozhraní nebo přes aplikaci pro operační systémy Android nebo iOS, nicméně pokud chcete používat verzi bez reklam, bude vás to stát měsíčně celých 9,99 USD

Jedním z mnoha takových agregátorů, který jsme si navíc i velmi oblíbili, je TuneIn Radio, který patří mezi největší agregátory internetových rozhlasových stanic vůbec. Služba TuneIn Radio je předem nainstalována, popřípadě je možné ji provozovat na více než 200 různých zařízeních připojených k Internetu, a to včetně například inteligentních reproduktorů podobných těm od firem Sonos nebo Bose, na chytrých televizorech, přehrávací streamovaného obsahu jako je například Roku nebo Amazon Fire TV, dále na smartphonech, tabletech, herních konzolích Xbox a PlayStation, a v neposlední řadě i na osobních počítačích.

Agregátor TuneIn Radio disponuje databází s více než 100 000 stanicemi ze 197 zemí a ve 22 jazycích, dále s 5,7 miliony podcastů a položek na vyžádání aspiruje na službu, která dokáže nabídnout prakticky vše, co se ve světě v oblasti rádiového vysílání nabízí – a není divu, že tato služba díky tomu dominuje je prakticky v celém světě. Hlavní marketingová manažerka Ana Guillen nám prozradila, že služba TuneIn Radio má měsíčně 75 milionů posluchačů a potvrdila nám i skutečnost, že během nárůstu pandemie COVID-19 se zvýšila komunita posluchačů o velmi slušných 53 procent.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?