Hlavní navigace

Internetové rádio – bezplatný a fantastický svět hudby - 8.díl

23. 5. 2020

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Možná jste zaslechli něco o službě Sonos Radio, která nabízí poslech tisíců internetových rozhlasových stanic na svých zařízeních Sonos. Poslech internetového rádia si však můžete užít i jinak.

Předcházející díl

 

Trpíte ponorkovou nemocí neboli máte ponorku? Potřebujete se uvolnit? Existuje několik možností, jak se zbavit nahromaděného napětí a jednou z cest může být třeba i poslech internetového rádia.

Pandora, Spotify a podobné nejsou internetovými rádii

Někteří lidé zahrnují mezi svoje nejoblíbenější internetová rádia služby poskytující hudbu na vyžádání. Jedná se o takové služby, jako je třeba Pandora nebo Spotify. Ano, pravdou je, že i tyto službu streamují hudbu přes Internet a můžete je provozovat na těch samých počítačích, telefonech, set-top boxech či inteligentních reproduktorech. Nicméně pro bývalé rozhlasové moderátory, jako je třeba Skiera z Como Audio a spoustu dalších je zařazování služby Pandora nebo Spotify jako knihovny s hudbou mezi internetová rádia docela troufalostí. Pravdou je, že i tyto služby nabízí playlisty a hudební formáty označované jako „Alternative“, „Dance/Electronic“, „R&B“, „Soul/Funk“ apod. nicméně tyto služby se spíš než jako internetová rádia hodí označit spíše jako online jukeboxy.

Provozovatel satelitní rozhlasové stanice SiriusXM nabízí vysílání, které je možné v USA (a dále expanduje) streamovat na celé řadě domácích zařízeních, počítačích a smartphonech, a to prostřednictvím portálu ve stylu internetového rádia. Bohužel toto řešení není zdarma – v závislosti na tom, jaký balíček a jaké další funkce si objednáte, vás balíček na doma přijde na 8 USD až 13 USD na měsíc.

Doufáme, že jsme tímto článkem ve vás vzbudili zájem o internetové rádio! Základy už znáte – nyní nezbývá než si vše vyzkoušet.

 

Byl pro vás článek přínosný?