Hlavní navigace

iPad 3 nejspíš přinese displej s vysokým rozlišením

25. 2. 2012

Sdílet

 Autor:
Jedním z největších taháků další generace tabletu iPad má být jeho displej. Podrobná analýza údajného displeje tomu dává za pravdu.

Porovnání rozlišení displejeProvozovatelům serveru iFixit, který se zabývá zveřejňováním podrobných návodů na opravy různých elektronických zařízení, se do rukou dostal displej, který se má údajně objevit i v další verzi populárního tabletu iPad. Displej byl podroben důkladné analýze, jejíž výsledky dal za pravdu dřívějším spekulacím, podle kterých iPad 3 oproti svému předchůdci nabídne až dvojnásobné rozlišení obrazu.

To, že analýzu displeje provedli právě autoři serveru iFixit, jí dává velkou váhu. Stejní lidé totiž mají za sebou nespočet důkladných testů jiných zařízení, jejichž součástí bylo i ověření kvality displeje. iFixit získal testovaný displej od jiného známého webu – MacRumors, který o něm informoval již počátkem tohoto měsíce.

Porovnání konektorůCelý test je možné zhlédnout na videu. Lidé z iFixit při něm použili mikroskop, aby nakonec zjistili, že daný displej má opravdu dvakrát větší rozlišení než obrazovka iPadu 2. Zatímco druhý tablet od Applu měl rozlišení 1024x768 pixelů, jeho nástupce nabídne 2048x1536 pixelů. To samozřejmě za předpokladu, že se informace o displeji ukáže jako pravdivá. Zlepšení by bylo podobné, jako při přechodu z 3,5palcového iPhonu 3G na iPhone 4/4S, který má displej s dvakrát větším rozlišením.

Bude zajímavé sledovat, zda nový displej ponese označení Retina. Stejné přízvisko dal totiž Apple i displejům čtvrtých iPhonů. Displeje Retina totiž mají minimální pixelovou hustotu 300 PPI. Při velikosti displeje 9,7 palců a dvojnásobném rozlišení by měl iPad 3 jen něco přes 260 PPI.

iFixit nemohl testovaný displej připojit k hardwaru iPadu 2, protože používá jiné konektory. To může znamenat, že bude mít odlišné požadavky na napájení. Navíc půjde i o způsob, jak šikovným modařům zabránit v použití displeje s vyšším rozlišením ve starších iPadech.

Video (anglicky):

Byl pro vás článek přínosný?