Hlavní navigace

iPhone 3.1 řadě uživatelů výrazně snižuje výdrž baterie

22. 9. 2009

Sdílet

Společnost Apple prověřuje množství stížností uživatelů smartphonů iPhone, kteří se po upgradu firmwaru na verzi 3.1 potýkají s problémem výrazně nižší výdrže baterie jejich přístrojů.

Fórum podpory Applu nyní doslova přetéká příspěvky uživatelů, kteří popisují velmi podobný problém – po aktualizaci firmwaru na 3.1 se výdrž baterie zkrátila na zlomek původní doby provozu a již lze zde najít stovky reakcí spojených s tímto problémem.

Firmware iPhone 3.1 pro iPhone a iPod Touch byl vydaný konkrétně 9. září a měl přinést řadu nových funkcí a opravu chyb. Mezi novinky má patřit např. podpora bezdrátového stahování vyzvánění, zobrazování doporučení Genius u aplikací na AppStore, podpora iTunes 9 či nové možnosti pro organizování aplikací na iPhonu. Nicméně objevily se i méně příznivé zprávy o tom, že nový firmware odebírá možnost sdílení internetového připojení ve všech sítích, které nejsou partnery společnosti Apple a to nejen u pirátsky odblokovaných přístrojů, ale i u těch odblokovaných oficiálně. Navíc Apple v tomto případě znemožnil návrat k verzi firmwaru 3.0.

Výrobce se tento problém snaží zkoumat, protože ani pro něj není nijak příjemný a uživatelé se s nastalým problémem obracejí také na zástupce AppleCare helpdesku, nicméně řešení zatím není v dohledu. Pracovníci např. radí uživatelům pomocí iTunes obnovit předchozí stav jejich smartphonu, nicméně jak se ukazuje, v řadě případů i toto řešení selhává (pravděpodobně díky zmíněné nemožnosti vrátit se k verzi 3.0). Někteří uživatelé tvrdí, že se s podobným problémem setkali již dříve při aktualizaci firmwaru a obnova předchozího stavu nepomohla a jediným úspěšným řešením bylo nové stažení firmwaru do počítače a jeho čistá instalace se smazáním všech předchozích uživatelských nastavení ve smartphonu.

Apple pro získání informací o této chybě také nabízí ke stažení aplikaci, která má logovat všechny údaje, spojené s využitím baterie a jejím stavem. Data z ní jsou pak synchronizována s iTunes a posílána Applu k analýze.