Hlavní navigace

iPhone 5 má být představen již za dva týdny

22. 9. 2011

Sdílet

 Autor: © arrow - Fotolia.com
Za zhruba dva týdny, možná již 4. října, by měla společnost Apple podle dostupných informací předvést novou generaci smartphonu iPhone.

Informaci přinesl web All Things Digital, který údajně citoval zdroj dobře obeznámený se situací. Podle něj je dnem „D“ prý právě úterý 4. října a Apple by měl přístroje iPhone 5 následně uvést na trh v horizontu několika dalších týdnů.

Report dále hovoří o tom, že nový iPhone pravděpodobně představí Tim Cook, který v pozici CEO Applu nahradil Steve Jobse. Jiné zdroje, jako například 9to5Mac, pak tvrdí, že iPhone 5 má být představen 7. října a zástupce služeb zákazníkům O2 pak hovoří o 21. říjnu (není ale jasné, zda nejde o zařazení nového iPhonu do nabídky O2, což by pak odpovídalo oficiálnímu představení několik týdnů předtím). Říjnový termín uvedení nové generace smartphonů dokonce již potvrdil i bývalý americký viceprezident Al Gore, který je nyní členem dozorčí rady Applu. Podle všeho tedy skutečně do uvedení nového iPhonu 5 zbývají již jen týdny. Apple ovšem zatím žádný z termínu oficiálně nepotvrdil a ani neohlásil žádnou akci, se kterou by bylo možné odhalením nového iPhonu spojovat.

Je také vysoce pravděpodobné, že Apple představí současně hned dva přístroje (také Al Gore se zmiňoval o nových „iPhonech“, nikoliv o novém „iPhonu“), levnější model iPhone 4S, který bude podobný dosavadnímu modelu iPhone 4 a pak výrazně přepracovaný iPhone 5 s dvoujádrovým procesorem A5, 1 GB paměti a větším displejem, nejspíš s úhlopříčkou 3,7“. Více viz článek iPhone 5 bude mít ultratenký design s větším displejem.

Spolu s novými smartphony by měla být uvedena i finální verze iOS 5, jejíž beta verze Apple v uplynulých týdnech intenzivně uvolňoval, aby získal zpětnou vazbu od vývojářů. Analytici čekají, že zájem o nové iPhony bude jako obvykle velký, rychle provedené průzkumy mezi zájemci pak dokonce naznačují, že poptávka bude neobvykle vysoká a Apple se může těšit na další silné prodeje.