Hlavní navigace

iPhone jako ovladač pro nové Blu-ray Pioneer

21. 4. 2010

Sdílet

Pioneer představil Blu-ray přehrávače BDP-330 a BDP-LX53 mezi jejichž hlavní zajímavosti patří možnost ovládat je iPhonem.

Japonský Pioneer potvrzuje svoje slova, že po skončení výroby plazmových televizí se o to více hodlá soustředit na ostatní video a audio techniku, mezi tím i na Blu-ray přehrávače střední a vyšší třídy. Dva nové modely v nabídce firmy nabízejí možnost, kterou jen tak nějaký výrobek nemá - použít jako dálkového ovladače telefon Apple iPhone, což se realizuje pomocí nahrané aplikace iControlAVR.

Pioneer BDP-330 a BDP-LX53 jsou klasické Blu-ray přehrávače, tedy nepodporující nejnovější Blu-ray 3D, nicméně jinak jsou dobře vybavené, obsahují například loni Pioneerem představený Precision Quartz Lock System či přehrávání videa z YouTube. To samozřejmě jen s internetovým připojením - Ethernet je ve standardní výbavě, Wi-Fi dongle volitelně.

Pokud vám připadá používání klasického dálkového ovladače jako příliš složité či už svůj oblíbený iPhone nemůžete ani na chvíli odložit, jsou Pioneer BDP-330 či vyšší model BDP-LX53 možnou volbou. K dostání během několika týdnů v Japonsku, prodej v zahraniční zatím není upřesněn.

Foto: AV Watch

Pioneer iPhone iControlAVR

Pioneer BDP-330

Pioneer BDP-330

CS24

Pioneer BDP-LX53

Pioneer BDP-LX53