Hlavní navigace

iPhone vévodí využití mobilního internetu

31. 5. 2009

Sdílet

Přes 40 procent veškerého toku dat na mobilním internetu pochází od uživatelů iPhonu firmy Apple, tvrdí AdMob.

iPhone vévodí využití mobilního internetu



Dubnový Mobile Metrics Report provedený společností AdMob, která se zabývá mobilním trhem, obsahuje údaje od společnosti Gartner - ty například ukazují, že osm procent všech prodaných smartphonů v roce 2008 byly Apple iPhone.

Dále Gartner zjistil, že celkově nejoblíbenější byla zařízení s operačním systémem Symbian, který se objevil na 52 procentech všech prodaných smartphonů. AdMob dodává, že uživatelé těchto zařízení stojí za 26 procenty celkového toku dat na mobilním internetu. Nejvíce přenesených dat však podle tohoto průzkumu údajně generují uživatelé s přístroji Apple iPhone (více než 40%).

Report dále ukazuje, že zařízení běžící na platformě Android firmy Google, jako například T-Mobile G1, zaznamenala pouhé jedno procento z veškerého prodeje smartphonů, vytvořila však tři procenta celkového toku dat na mobilním internetu.

Pokud se jedná o prohlížení HTML stránek na mobilu, byl za nejvyužívanější zařízení označen iPhone s 65 procenty, následován přístroji s Androidem, které zaznamenaly 9 procent a na třetím místě smartphony se Symbianem se 7 procenty.