Hlavní navigace

Jabra BT2050

1. 6. 2008

Sdílet

GN Netcom uvádí na český trh Bluetooth soupravu Jabra BT2050. Model BT2050 váží pouze 8 gramů a jeho délka je ně...


GN Netcom uvádí na český trh Bluetooth soupravu Jabra BT2050. Model BT2050 váží pouze 8 gramů a jeho délka je něco málo přes 4?cm. Sluchátkovou soupravu lze nosit s držákem na ucho nebo bez něj. Samotný držák je k dispozici ve dvou rozměrech.
Tlačítka funkcí jsou umístěna na stříbrném terči, který umožňuje uživatelům jednoduchou obsluhu hovorů. Souprava nabízí pro snadnou obsluhu funkci automatického párování zařízení.
www.jabra.cz

Nové technologie od Xeroxu



Letošního setkání Inside Innovation at Xerox, které se konalo ve výzkumném středisku PARC, se účastnili vědci z výzkumných středisek v New Yorku,  Torontu, ve Francii, v Palo Altu a Oregonu a současně z partnerských laboratoří společnost Fuji Xerox z Tokia a ze softwarové společnosti XMPie z Izraele. Jako každoročně došlo i na představení zajímavých technologií. Nám nejbližší bude zřejmě samomazací a opakovaně použitelný papír: vědci z Xeroxu vynalezli způsob dočasného tisku, takže potištěný papír lze používat znovu. Došlo i ke zdokonalení tiskových hlav.
Ve vývoji je rovněž inteligentní redigování, jehož cílem je přinést jednodušší způsoby přístupu a třídění obsahu ve velkém množství dokumentů, které mohou nebo nemohou být viděny, tištěny nebo kopírovány. Na pořadu dne byly i vícerozměrné technologie, jako např. fotografie s roletovou nabídkou, které rozšiřují možnosti tiskových řešení a výrobních metod, nebo plast z biomasy, který je částečně vyroben z kukuřičných stonků.
Stranou nezůstávají ani mobilní zařízení a problematika jednoduchého přístupu k dokumentům právě na zařízeních s malým displejem. Středisko XMPie vyvinulo i unikátní technologii, která spojuje data a snímky a vytváří personalizovanou komunikaci. Xerox byl rovněž první, kdo vytvořil systém třídění digitálních snímků. www.xerox.com

Autor článku