Hlavní navigace

Jací hráči vlastně hrají na konzolích?

19. 2. 2009

Sdílet

Na Wii podle posledního průzkumu dominují děti a ženy, co hraní ovšem moc času nedají. Na X360 a PS3 pak jde o starší hráče, především mužského pohlaví.

Studie spol. Nielsen Media Research, mapující poslední kvartál minulého roku z pohledu věku hráčů na současných konzolích, zjistila následující. Wii se sice daří oslovit a do herního segmentu přivést nové zákazníky, nicméně jde především o děti v rozmezí 6-11 let a pak ženy v rozpětí 24-35 let. Na Wii je pak o 35% více uživatelů ženského pohlaví, než je tomu u ostatních platforem. Favorizovanými tituly pro tuto skupinu hráčů jsou přitom Wii Fit, Guitar Hero a Rock Band.  Tzv. hardcore obec, za kterou je možné považovat hráče mezi 18-24 roky, na Wii ze všech konzolí hraje nejméně, resp. tu hraním tráví nejméně času.  

Na X360 se největší skupina hráčů rekrutuje mezi 12-17 lety a jde především o mužské pokolení. V prosinci 2008 využívali hraní na X360 muži dvakrát více, než ženy, kde se nejvyšší procento hráček pohybuje v rozpětí 25-34 let. Nejstarší hráči se tak trochu překvapivě nacházejí až na PS3, kde je nejvyšší procentuální zastoupení mužů i žen ve věkovém rozmezí 18-24 let. Lidé z Nielsen Media Research za tím vidí věrnou fanouškovskou obec a předchozí dominanci značky, která měla jako PSX premiéru v roce 1994. V roce 2000 pak přišel nástupce PS2. Kompletní pohled na demografické zastoupení a využití té které konzole najdete tady.

Zdroj: GameDaily

 

Byl pro vás článek přínosný?