Hlavní navigace

Jak na konfiguraci iCloudu – 4. díl

22. 1. 2013

Sdílet

 Autor: (c) Creatix - Fotolia.com
Dnes se již budeme zabývat vlastní konfigurací zařízení. Konkrétně si ukážeme, jak službu iCloud nakonfigurovat všude tam, kde běží operační systém iOS.

Patříte-li mezi fanoušky platformy Apple, pak jste se dozajista setkali se službou iCloud. Jedná se o synchronizační službu, kterou firma Apple představila jako převratnou novinku při uvedení nové verze operačního systému iOS5. V tomto článku vám ukážeme, jak vytvořit účet iCloud a jak tuto službu zprovoznit na nejrůznějších zařízeních.

 

1. dílVytvoření účtu iCloud

2. dílPřevod Apple ID na účet iCloud

3. dílJak získat Apple ID?

 

Konfigurace zařízení s operačním systémem iOS

Služba iCloud byla původně zamýšlena jako nástroj pro synchronizaci zařízení s operačním systémem iOS, a proto není divu, že proces zakládání účtu iCloud nejsnáze funguje na zařízeních typu iPhone, iPad či iPod. V každém případě budete potřebovat zařízení, na němž běží operační systém iOS ve verzi 5 či novější. Pokud tedy váš iPhone či iPod provozujete na operačním systému iOS 4, pak službu iCloud nebudete moci využívat, dokud neprovedete upgrade na podporovanou verzi.

Když budete své zařízení konfigurovat poprvé, pak s největší pravděpodobností uvidíte obrazovku s požadavkem na vytvoření či přihlášení do služeb Apple ID a iCloud. Nicméně nemějte obavy, že pokud tento krok přeskočíte, že již nebudete moci účet získat. Není tomu tak a získání takového účtu je navíc velmi snadné.

Otevřete na svém zařízení aplikaci Settings a vyberte položku iCloud. Následně se vám vytvoří prostor, v němž se budete moci přihlásit pomocí svého Apple ID a hesla. Ve spodní části pak uvidíte tlačítko Get a Free Apple ID.

Po nakonfigurování účtu iCloud na vašem zařízení se obvykle všechny další operace provádějí automaticky – provede se synchronizace vašeho e-mailového účtu (pokud jste ji ale nakonfigurovali), zároveň se synchronizují i všechny dříve vytvořené kontakty, kalendáře, připomínky, poznámky, rezervace (ty jen u iPhonu) a záložky internetového prohlížeče Safari. Synchronizace tohoto obsahu se provádí s obsahem na centrálním online serveru. I Photo Stream automaticky začne s nahráváním posledních 1 000 snímků, které jste vyfotografovali. Všechny možnosti služby iCloud jsou ve výchozím stavu zapnuty. Pokud nechcete, aby se synchronizace u nějaké položky prováděla, tak pak ji jednoduše příslušným přepínačem vypněte.

Dále můžete přes nabídku Settings > iCloud > Storage and Backup > Back Up Now zálohovat obsah vašich zařízení s operačním systémem iOS.

Naplno: V operačním systému iOS můžete přistupovat takřka ke všem funkcím služby iCloud 

I příště budeme pokračovat v konfiguraci služby iCloud. Konkrétně si ukážeme, jak se služba iCloud konfiguruje na počítačích Mac.

Byl pro vás článek přínosný?