Hlavní navigace

Jak na konfiguraci iCloudu – 5. díl

23. 1. 2013

Sdílet

 Autor: (c) Mihalis A. - Fotolia.com
I v dnešním díle seriálu se budeme věnovat konfiguraci služby iCloud. Konkrétně si ukážeme, jak se služba iCloud konfiguruje na počítačích Mac.

Patříte-li mezi fanoušky platformy Apple, pak jste se dozajista setkali se službou iCloud. Jedná se o synchronizační službu, kterou firma Apple představila jako převratnou novinku při uvedení nové verze operačního systému iOS5. V tomto článku vám ukážeme, jak vytvořit účet iCloud a jak tuto službu zprovoznit na nejrůznějších zařízeních.

 

1. dílVytvoření účtu iCloud

2. dílPřevod Apple ID na účet iCloud

3. dílJak získat Apple ID?

4. dílKonfigurace zařízení s operačním systémem iOS

 

Konfigurace počítače Mac

Konfigurace počítače Mac je velmi podobná konfiguraci iPadu, Iphonu či iPodu. Stačí v nabídce System Preferences použít pole pro nastavení služby iCloud. Chcete-li vytvořit nebo přidat účet iCloud, musí být v první řadě ve vašem počítači nainstalován operační systém OS X 10.7.5. Starší verze tohoto operačního systému výše popisované pole vůbec nemají.

 Pole pro konfiguraci služby iCloud na počítači Mac vám umožní přihlášení pomocí Apple ID nebo jeho vytvoření

Stejně jako na zařízení iOS se po konfiguraci služby iCloud na počítači Mac automaticky spustí synchronizace e-mailu (pokud jste tuto operaci nakonfigurovali), dále se provede synchronizace kontaktů, kalendářů apod. Všechny volby kromě volby Back to My Mac jsou standardně zapnuty. Naposledy zmiňovanou funkci musíte povolit ručně. I zde platí, že pokud nechcete, aby služba iCloud prováděla synchronizaci některých dat, stačí, když tuto operaci zakážete přepnutím přepínače do odpovídající polohy.

Zaškrtávací políčka: Pokud nestojíte o to, aby byly u funkce iCloud povoleny všechny její funkce, pak postačí zrušit zaškrtnutí u příslušných položek

Na rozdíl od zařízení s operačním systémem iOS nemůžete u počítačů Mac nechat vytvářet službou iCloud žádné zálohy – v první řadě proto, že takové zálohy by obsadily naprostou většinu celkové kapacity úložiště služby iCloud, a to zejména, když se uváží, jak velkou kapacitu dnešní pevné disky v počítačích Mac mají. Nicméně počítače Mac podporují synchronizaci dat s daty ve službě iCloud, a to tím způsobem, že umožňují všem programům kompatibilním se službou iCloud ukládání jejich dokumentů a dat do úložiště této služby.

 

A do třetice problematika konfigurace služby iCloud. Tentokrát si ukážeme, jak se tato služba konfiguruje na počítačích PC.

Byl pro vás článek přínosný?