Hlavní navigace

Jak na konfiguraci iCloudu – 6. díl

24. 1. 2013

Sdílet

 Autor: (c) samarttiw - Fotolia.com
I v dnešním díle našeho seriálu věnovanému službě iCloud se budeme zabývat její konfigurací. Tentokrát si ukážeme, jak se tato služba konfiguruje na počítačích PC.

Patříte-li mezi fanoušky platformy Apple, pak jste se dozajista setkali se službou iCloud. Jedná se o synchronizační službu, kterou firma Apple představila jako převratnou novinku při uvedení nové verze operačního systému iOS5. V tomto článku vám ukážeme, jak vytvořit účet iCloud a jak tuto službu zprovoznit na nejrůznějších zařízeních.

 

1. dílVytvoření účtu iCloud

2. dílPřevod Apple ID na účet iCloud

3. dílJak získat Apple ID?

4. dílKonfigurace zařízení s operačním systémem iOS

5. dílKonfigurace počítače Mac

 

Konfigurace počítače PC

Na rozdíl od zařízení s operačním systémem iOS či počítačů Mac nemají počítače s operačním systémem Windows standardně pro práci se službou iCloud nainstalovaný žádný ovládací panel. Ze všeho nejdříve si tedy budete muset stáhnout příslušnou aplikaci z internetových stránek firmy Apple, a to na internetové adrese http://support.apple.com/kb/DL1455. Z toho, co bylo napsáno v předchozích odstavcích, dále vyplývá, že počítač PC je jediným zařízením, které nemůžete použít k vytvoření účtu iCloud – tento účet musíte vytvořit na zařízení s operačním systémem iOS, popřípadě na počítači Mac.

Když se po instalaci ovládacího panelu do počítače s operačním systémem Windows poprvé přihlásíte do služby iCloud, zobrazí se dotaz, zdali chcete zasílat firmě Apple informace o využívání a diagnostice produktu. Pokud odpovíte kladně, bude firma automaticky a anonymně shromažďovat data týkající se veškerých pádů, jejichž příčinou by mohl být iCloud. Tato data se pak zašlou centrálním serverům firmy, kde se podrobí analýze, jíž výsledky by měly v budoucnosti zabránit výskytu podobných selhání.

Jednoduchá synchronizace: V operačním systému Windows již ve srovnání s počítači Mac či zařízeními s operačním systémem iOS nemáte tolik možností týkajících se synchronizace pomocí služby iCloud

Možnosti synchronizace pro službu iCloud jsou na počítači PC ve srovnání s možnostmi u zařízení s operačním systémem iOS či počítači Mac omezené. Je zde možné synchronizovat e-mail (pokud jste si vytvořili účet s doménou iCloud.com), dále je možné synchronizovat kontakty, kalendáře či úkoly v Outlooku. Dále je také možné synchronizovat záložky v internetovém prohlížeči a také svůj Photo Stream. Operační systém Windows však bohužel nepodporuje synchronizaci připomínek, poznámek, dat u služby iCloud či aplikací Back to My Mac a Find My Mac ve verzích pro počítače PC.

Pokud byste potřebovali změnit své připomínky a poznámky (popřípadě si je chcete pouze zobrazit), pak se k nim nejsnáze dostanete online přes web iCloud.com.

 

V příštím, již posledním díle tohoto seriálu o službě iCloud si krátce popíšeme, jak se tato služba zprovozní na Apple TV.

Byl pro vás článek přínosný?