Hlavní navigace

Jak na konverzi audio a video souborů s přehrávačem VLC (1)

14. 10. 2018

Sdílet

 Autor: VLC
Jestliže jste se někdy pokoušeli hledat software, který dokáže převádět audio a video soubory ve Windows, pak možná víte, jak těžké může být najít dedikovaná řešení, která jsou opravdu zdarma a fungují tak, jak jejich tvůrci tvrdí.

Aplikací pro konverzi médií ve Windows jsme vyzkoušeli už dost, zejména pak těch, které se objevují na prvních místech po vyhledávání dotazů typu „konverze MP4 do MP3.“ Jen abychom následně zjistili, že prakticky všechny mají omezenou licenci – v případě, že si nezaplatíte za plný program. Hlavní problém spočívá v tom, že většina těchto aplikací je ke stažení jen ve formě zkušebních verzí, které dokážou převádět soubory pouze několik minut dlouhé nebo několik megabajtů velké – což je pro účely konverze delších audio klipů poměrně nepoužitelné.

Po vyzkoušení množství aplikací jsme se dozvěděli, že konvertovat audio a video soubory umí i multimediální přehrávač VLC (VLC Media Player), což je skvělá zpráva, uvážíme-li, že jsme jej už měli nainstalovaný (a předpokládáme, že velká část z vás také).

VLC je zcela zdarma, dokáže přehrávat většinu typů multimediálních souborů, kromě Windows je k dispozici i pro macOS a Linux a nedávno se dostal na seznam základních aplikací portálu Techspot, které je třeba nainstalovat na nový PC.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?