Hlavní navigace

Jak na výměnu napájecího zdroje - 2.díl

16. 9. 2015

Sdílet

 Autor: © auremar - Fotolia.com
Bez slušného napájecího zdroje se jednoduše neobejdete. Vždyť bez něj ani nespustíte počítač! Pokud vám jednoho dne odejde do věčných lovišť, je to problém. Naštěstí jeho výměna není až tak komplikovaná.

Předcházející díl

 

Následující návod vám prozradí, jak bezproblémově vyměnit napájecí zdroj v počítači – jinými slovy si přečtete, jak upgradovat v počítači komponentu, která vám pomůže zajistit léta bezproblémového provozu vašeho počítače.

Odpojení konektorů a vytažení zdroje

Od počítačového zdroje vede celá řada různých napájecích konektorů, které v počítači napájí rozličné komponenty. Před vlastním vyjmutím zdroje je proto třeba nejprve odpojit od těchto komponent všechny napájecí konektory. V opačném případě by tyto konektory bránily úplnému vyjmutí počítačového zdroje z počítačové skříně.

Nezapomeňte odpojit od základní desky tento velký 24pinový konektor

Rozhodně doporučujeme vyfotit vedení jednotlivých kabelů k počítačovým komponentám, abyste po zabudování nového zdroje věděli, kam které kabely vedly. Nezapomeňte při odpojování jednotlivých konektorů odpojit čtyřpinový, popřípadě osmipinový konektor pro napájení procesoru (tento konektor se nachází na základní desce v blízkosti patice procesoru). To samé platí i pro velký 24pinový konektor, který slouží k napájení základní desky a který se nachází vlevo uprostřed. Po odpojení každého kabelu pak každý kabel vytáhněte ven, aby se vám nezamotal mezi ostatní kabely. Zároveň se tak přesvědčíte, že jste odpojili skutečně všechny napájecí kabely a samotný napájecí zdroj se vám v důsledku bude také vyndávat daleko snáze.

V dalším kroku vyšroubujte šroubky, které drží napájecí zdroj na svém místě. Obvykle se jedná o čtyři šroubky, ale jejich počet závisí na výrobci. Šroubky pak odložte stranou.

Nyní můžete konečně vyndat napájecí zdroj z počítačové skříně.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?