Hlavní navigace

Jak nakupovat oblečení pro děti online?

Sdílet

Nedílnou součástí internetového světa jsou servery zaměřené na vývoj a výchovu dítěte. Právě ženy na mateřské dovolené tráví podle statistik na internetu mnohem více času než ženy zaměstnané.

E-shopy s dětským zbožím

Díky internetu udržují ženy na mateřské dovolené kontakt se světem, diskutují o výchově svých ratolestí a často nakupují dětské zboží. Internetové nákupy jim ušetří čas, který pak mohou věnovat rodině.

Na českém internetu je k nalezení řada obchodů s dětskou módou i potřebami pro děti. Některé z nich se specializují na jeden druh výrobků, jiné nabízejí vše, co se dětské tématiky týká – od kočárků, přes hračky, až po dětskou kosmetiku.


Výbavička pro dítě

DítěPokud chcete na internetu opatřit celou výbavičku, určitě se vyplatí nakoupit co nejvíce věcí v jednom obchodě. Při jedné objednávce budete mít nad zbožím větší kontrolu a ušetříte peníze za dopravu. V online obchodech jako Dětský ráj (detskyraj.cz), Dětičky (deticky.cz), BabyWelt (babywelt.cz), Mimiraj (mimiraj.cz), nebo Primababy (primababy.cz) naleznete vše, od kočárků, přes dětský nábytek, až po hračky a kosmetiku. Důkladný výběr se vyplatí především u kočárků, autosedaček a postýlek.

U tohoto sortimentu zboží je lépe vyzkoušet produkt v kamenné prodejně a až pak jej případně objednat na internetu. Pro aktivní rodiče mohou být zajímavým pomocníkem nosítka a šátky pro nošení dětí. Specializovaným e-shopem s nosítky jsou Baby nosítka (babynositka.cz). Šátky i nosítka zároveň prodávají iŠátky (isatky.cz). V Česku vyráběné šátky, které vynikají nízkou cenou 990 Kč, nabízí firma ŠaNaMi (sanami.cz).


Zdravé hraní

DítěStále větší nároky jsou dnes kladeny na hračky pro děti. Kromě hezkého vhledu musí splňovat i přísná kritéria na bezpečnost a zdravotní nezávadnost. Před nákupem se vždy zajímejte o kvalitu vybraného výrobku a raději nenakupujte v nedůvěryhodných online obchodech. Seriózní e-shopy uvádějí informace o tom, pro který věk dítěte je hračka vhodná a zda je bezpečná.

Kvalitní hračky seženete například v Obchodě hraček (obchodhracek.cz), na stránkách Ostrova pokladů (ostrovpokladu.cz), nebo u Darovánka (darovanek.cz). Zárukou velkého výběru i kvality je dům hraček Sparkys (sparkys.cz). Velkému zájmu se těší hračky podporující zručnost, fantazii a myšlení dětí. Asi nejoblíbenější jsou stavebnice Lego, vyráběné pro ratolesti od jednoho roku věku.

U specializovaných online prodejců jako Moře lega (morelega.cz) a Legáček (legacek.cz) je na výběr velké množství kolekcí podle věku i stylu. Ve Světě puzzle (svet-puzzle.cz) zase objevíte puzzle skládačky pro malé i velké. Mnoho potřeb pro kreslení, modelování i hraní lze koupit na stránkách Výtvarných hraček (vytvarnehracky.cz), nebo Kreativního světa (shop.kreativnisvet.cz).

V posledních letech je trendem návrat k přírodě a zdravému životnímu stylu. Není proto problém najít online obchody zaměřené pouze na hračky z přírodních materiálů. Příkladem je Malý svět (malysvet.cz), Kouzelné hračky (kouzelne-hracky.cz) nebo Dráček (dracek.cz). Evropskou novinkou jsou ekologické plastové hračky Kikko (kikko.cz) vyrobené z kukuřičného škrobu. Neobsahují toxiny a jejich materiál se snadno rozkládá v zemi.

Oblečení pro nejmenší

Děti

 

Internetových obchodů nabízejících oblečení pro nejmenší je velké množství a jejich výčet by zabral mnoho řádků. Odkazy a doporučení na řadu z nich najdete i v online magazínech pro maminky, jako jsou Baby Web (babyweb.cz), Vaše děti (vasedeti.cz), Moje dítě (mojedite.cz) a další. Přiblížíme Vám ale několik zajímavých e-shopů, jejichž sortiment není úplně standardní:

 

 

 

CS24

V souladu s přírodou


DítěPokud jste příznivci ekologického zemědělství a Bio produktů, jistě vás nepřekvapí, že kromě bio zeleniny a bio masa lze koupit i bio oblečení. Tradičně pěstovaná bavlna patří mezi nejvíce chemicky ošetřované plodiny na světě. Někteří zemědělci proto začali pěstovat bavlnu bez použití pesticidů a syntetických hnojiv. Oblečení z bio bavlny je nejvhodnější právě pro citlivou dětskou pokožku. Musíte ale počítat s tím, že za tyto výrobky si trochu připlatíte. Bio oblečení i další bio produkty pro děti nabízí například firma Bio World CZ (bioworldcz-eshop.cz), Ekobutik (mimishop.cz/ekobutik), Veselý Skřítek (vesely-skritek.cz), nebo Navi (navi.cz).

Výbava pro dítě není právě nejlevnější záležitostí a především z oblečení dítě rychle odroste. Stále větší oblibu si proto získávají online bazary a aukce. Mnoho z nich se specializuje i na děti. V internetových bazarech a aukcích lze snadno nakoupit použité i nové výrobky a oblečení, nebo prodat to, co doma zbytečně zabírá místo. Více o nákupech v online bazarech a aukcích si budete moci přečíst příště.