Hlavní navigace

Jak používat fonty nejen v Office - 2.díl

31. 8. 2018

Sdílet

 Autor: (c) Stuart Miles - Fotolia.com
Stahujte, instalujte a spravujte si svou sbírku fontů – jednoduše!

Předcházející díl

 

Možná se vám to ani nezdá, ale v současnosti máme všichni přístup k takovému množství fontů, jako nikdy dříve. A navíc tolik je jich úplně zdarma! Fonty (písma) stejně jako obrázky vám přitom mohou pomoci zkvalitnit nebo také naopak totálně pokazit vaši prezentaci vytvořenou v programu MS PowerPoint, vhodný font vám pomůže lépe prodat vaši knihu, vydaný časopis či noviny (anebo naopak – špatným fontem je vše dílo odsouzeno navěky k odložení do šuplíku). To samé platí konečně i o reklamě – reklama s poutavým fontem upoutá budoucí zákazníky určitě více. Na následujících řádcích se podíváme pod pokličku právě fontům, takže budete připraveni si vhodné fonty nejen stáhnout, ale i použít ve svých vlastních projektech.

Kde jsou v počítači uloženy fonty?

U počítačů s operačním systémem Windows se fonty nachází ve složce C:\Windows\Fonts. Fonty jsou k dispozici prakticky všem programům, které se v současnosti na trhu vyskytují, včetně například programů kancelářského balíku Microsoft Office, Photoshop, Corel Draw, Illustrator atd.

Poznámka: V současnosti se hodně řeší množství fontů, které se do počítače dostávají s instalací kancelářského balíku Microsoft Office. Tak například kancelářský balík Microsoft Office Professional & Professional Plus obsahují okolo 216 fontů, zato sady Microsoft Home & Student a Home & Business mají pouze asi 68 fontů. Když jsme ale vnesli dotaz na Microsoft, proč tomu tak je, tak jsme se dodnes ještě nedozvěděli žádnou jednoznačnou odpověď.

ICTS24

 

Pokračování