Hlavní navigace

Jak rozmrazit zamrzlý telefon - 3. díl

18. 11. 2013

Sdílet

 Autor: Techhive.com
Možná o svém smartphonu nepřemýšlíte jako o počítači. Chytré telefony ale počítači jsou, stejně jako notebooky a stolní PC. A stejně jako ony mají i své typické počítačové problémy – sekají se a zamrzávají.

Předchozí díl

Co dělat se zaseklým telefonem s Androidem

Nuceně vypněte aplikaci: Jestliže potřebujete donutit k vypnutí zaseklou aplikaci, běžte do aplikace Nastavení (Settings) a poté klepněte na Aplikace (Apps). „Přešvihněte“ do panelu Spuštěné (Running), vyberte si aplikaci, kterou chcete zastavit, a klepněte na tlačítko Zastavit (Stop). Pokud v seznamu nevidíte tu aplikaci, která vám dělá problémy, klepněte na přepínač Zobrazit procesy v cache (Show Cached Processes), který se nachází v pravém horním rohu obrazovky.

Android nucené vypnutí aplikace

Restartujte telefon: Restartování telefonu vám může pomoci vyřešit vytrvalé problémy. Pro restart stiskněte na několik sekund uspávací/zapínací tlačítko vašeho telefonu, načež se vás telefon zeptá, za jej opravdu chcete vypnout. Potvrďte, že ano, a váš telefon se vypne. Jakmile je vypnutý, opět stiskněte tlačítko pro zapnutí a držte jej dole, dokud se nerozsvítí displej. Dále by měl telefon fungovat normálně.

Vypnutí telefonu Android

Proveďte vynucený restart svého telefonu: Jestliže váš telefon opravdu zamrzl, nemusí výše uvedený postup fungovat. V takovém případě budete muset provést vynucený restart. Bohužel je tento krok na Androidu o něco složitější než na iOS, protože různé modely smartphonů mají různé metody tvrdého restartu. Mnoho telefonů s Androidem však můžete vypnout souběžným podržením tlačítek pro vypnutí a pro zvýšení hlasitosti, a to až do ztmavnutí displeje. Následně telefon opět zapněte několikavteřinovým stisknutím tlačítka pro zapnutí. Jestliže na vašem zařízení nebude fungovat tlačítko pro zvýšení hlasitosti, zkuste tlačítko pro snížení hlasitosti. Jestliže to stále nebude fungovat, podívejte se na návod do dokumentace k telefonu.

Android vynucený restart

Vytáhněte baterii:: Je-li váš telefon zamrzlý tak, že s ním nelze hnout (a zároveň splňuje podmínku vyjímatelné baterie), je nejjednodušší cestou k restartu jednoduché vytáhnutí baterie. Odstraňte zadní kryt, baterii na pár sekund vytáhněte, pak ji zase vložte zpět a telefon zapněte. Tento postup byste nicméně měli využívat pouze v případě, že všechny výše uvedené postupy selžou.

CS24

Restartujte telefon do továrního nastavení: Možná dojdete k závěru, že snaha o řešení problému nestojí za to. V takovém případě můžete telefon zcela restartovat a navrátit ho do továrního nastavení. Otevřete aplikaci Nastavení (Settings), projeďte menu směrem dolů a poklepejte na Záloha a restart (Backup and Reset). Dále hledejte možnost typu Reset do továrního nastavení (Factory Data Reset) a klepněte na ni. Váš telefon vás požádá o potvrzení, takže potvrďte a je hotovo.

Android reset