Hlavní navigace

Jak rychle uvolnit místo na smartphonu s Androidem? - 5.díl

23. 9. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zbavte se jednou provždy a jedním klepnutím uložených souborů aplikací, vyčistěte si složku se staženými soubory, smažte nepotřebné mapy offline, zbavte se stažené hudby a veškerého dalšího zbytečného balastu.

Předcházející díl

 

Jen málo věcí je v životě tak frustrujících jako skutečnost, že vaše mobilní zařízení najednou odmítá nainstalovat aktualizace aplikací kvůli nedostatku místa. Na rozdíl od jiných životních situací se však jedná o problém, který se naštěstí dá snadno vyřešit. Stovky megabajtů či dokonce gigabajty místa se dají poměrně rychle uvolnit smazáním nepotřebných stažených souborů, vyhozením nepotřebných dokumentů a map offline, vyčištěním vyrovnávací paměti cache a odstraněním nepotřebných souborů hudby a videa. A pokud by vám námi představené tipy nepomohly, pak jako poslední řešení zvažte, zda by nebylo načase pořídit si nějaký nový telefon s operačním systémem Android.

5. Vymažte v aplikaci Mapy Google oblasti offline

Stažení mapy v její nejnovější verzi z aplikace Mapy Google je naprosto dokonalou funkcí, kterou můžete použít při navigaci v okamžiku, kdy zařízení není připojeno k Internetu, a to zvláště nyní, kdy aplikace podporuje vyhledávání i navigaci.

Pouhým jedním klepnutím na mapu offline v aplikaci Mapy Google tuto mapu buď aktualizujete, nebo v případě, kdy máte na svém zařízení málo místa, ji můžete smazat.

Nicméně tato funkce vyhledávání v offline oblastech mapy není zadarmo – zaplatíte za ni místem ve vašem zařízení a vězte, že ho aplikace bude potřebovat docela dost. Taková jedna mapa offline může obsadit klidně přes gigabajt úložiště, samozřejmě závislosti na velikosti oblasti.

Chcete-li zjistit, kolik místa zabírají mapy offline na vašem zařízení, pak klepněte v levém horním okraji hlavního rozhraní aplikace Mapy Google na ikonku se třmi vodorovnými čarami a následně vyberte položku Offline mapy. Údaj o velikosti úložiště, které tato mapa potřebuje, najdete přímo pod názvem každé mapy. Mapu smažete velmi jednoduše – stačí na ni klepnout a následně stisknout tlačítko Smazat.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?