Hlavní navigace

Jak si vedou konzole ve Velké Británii

16. 1. 2009

Sdílet

Popravdě, vedou si po čertech dobře. Jako kdyby ekonomická recese neměla na setrvalý zájem lidí o hraní vůbec žádný vliv! Největší nárůst tu pochopitelně zaznamenala Wii - a hned poté PS3.

 

Podle nejnovějšího počítání z UK se tamní konzolová základna ke konci roku 2008 rozrostla na úctyhodných 22 milionů prodaných ks. Svůj podíl na tom mají samozřejmě současné herní systémy Wii, X360 a PS3.

Nejlépe si tady, stejně jako ve zbytku světa, pochopitelně vedla konzole Wii, která se za rok dokázala z dvoumilionové základny vyšplhat na 4,7 milionu celkem v UK prodaných ks.

Xbox 360 zde zaznamenal o poznání pomalejší nárůst, když se z 1,8 milionu ks aktuálně dostal na 3,2 milionu celkem v UK rozprodaných ks.

Naproti tomu u PS3, třebaže je v UK stále na pomyslném chvostu, se zájem více než zdvojnásobil. Z 0,9 milionu ks nyní konzole od Sony registruje 1,9 v prodaných ks.

Stranou tohoto počítání jsou pak handheldy, které se za uplynuvší rok dostaly z osmi milionů na 12 milionovou hranici zákazníky rozebraných ks. Z uvedeného objemu připadá 8,8 milionu ks na Nintendo DS a zbyvších 3,2 milionu ks na PSP.

Zdroj:MCV

 

Byl pro vás článek přínosný?