Hlavní navigace

Jak smazat své online účty

29. 8. 2013

Sdílet

 Autor: pcworld.com
Přestali jste používat svůj účet na MySpace či jiné online službě? Rádi byste jej smazali a nevíte, jak na to? Pak čtěte dále.

Mazání online účtů může být mnohdy problém. Nejprve musíte najít stránku pro smazání, což není vždy jednoduché, a následně vyplnit formulář.

To je standardní praxe u spousty webových služeb, které se předhánějí v tom, abyste se k nim přihlásili, a pak vás logicky nechtějí vidět odcházet. Přestože u některých služeb je odstranění účtu jednodušší než u jiných, přesto tento proces zabírá poměrně dost času.

Web JustDelete.me poskytuje přímé odkazy na stránky pro smazání stovek služeb, od Adobe po Zoho. Ač se jedná zejména o služby mezinárodní (a tedy ne české), může tento tip dle našeho názoru výrazně usnadnit život i českému uživateli (zvláště pak tomu, který neoplývá výbornou angličtinou). Barevně odlišené záznamy udávají složitost smazání účtu – od jednoduché, přes středně složitou a složitou... až k černé barvě, která znamená, že máte smůlu, ale daný účet prostě nesmažete.

Vaším jediným úkolem je kliknout na název jakékoliv služby, kterou chcete opustit; tím se ihned dostanete na odpovídající stránku pro smazání. Předtím však můžete kliknout na Show Info (zobrazit informace), kde se (v angličtině) dozvíte zhruba to, jaké jsou požadavky a/nebo pravidla pro danou službu.

Informace pro Pandoru (hodnocení: složité) jsou například následující:

Musíte napsat e-mail na [zákaznickou] podporu z e-mailové adresy spojené s vaším účtem. Jestliže k ní nemáte přístup, musíte [lidem na podpoře] poskytnout e-mailovou adresu, rok narození a poštovní směrovací číslo svázané s daným účtem.

JustDelete.me se hodí nejen pro smazání účtů, které už máte, ale také pro průzkum služeb ještě předtím, než se do nich zaregistrujete. Například účet na Pinterestu sice může být deaktivován, ale váš profil a piny tu zůstanou navěky. Věděli jste to?

Teď to víte.

Zdroj: PCWorld.com

Byl pro vás článek přínosný?