Hlavní navigace

Jak smazat svůj účet na Instagramu

14. 11. 2013

Sdílet

 Autor: © Sebastian Gauert - Fotolia.com
Retro filtry a čtvercové fotografie nejsou pro každého, a vazby Instagramu na Facebook můžou být důvodem ke zpozornění těm, pro něž je důležité soukromí. Proto máte dost důvodů opustit po včerejším Facebooku i Instagram. Podívejme se, jak na to.

Pro smazání svého účtu na Instagramu navštivte Instagram.com a přihlaste se do svého účtu. Dále zvolte název svého účtu v pravém horním rohu a zvolte Upravit profil (Edit Profile).

Následující stránku posuňte dolů a zde najděte odkaz Chtěl bych smazat svůj účet (I'd like to delete my account). Instagram se vás zeptá, proč chcete účet smazat.

Instagram

Zvolte svůj důvod pro opuštění Instagramu, při dotázání vložte své heslo a potom stiskněte tlačítko označené Trvale smazat můj účet (Permanently deactivate my account).

Je třeba mít na paměti, že Instagram neoplývá funkcí deaktivace účtu jako Facebook, na němž v takovém případě můžete později svůj účet oživit (což vypadá poměrně divně, pokud uvážíme, že Facebook je vlastníkem Instagramu), či „dobu milosti“ pro opětovnou aktivaci, jako má Twitter. Jakmile stisknete červené tlačítko, váš účet – a vše, co jste na něm publikovali – bude navždy odstraněn, a vy již nebudete schopni jej obnovit či znovu použít své staré jméno. Takže předtím, než zmáčknete ono červené tlačítko, si dobře rozmyslete, že už opravdu nechcete nikdy vidět čtvercovou fotografii vaší ranní kávy v sépiovém nádechu.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?