Hlavní navigace

Jak v aplikaci Mapy.cz při navigaci sdílet polohu s ostatními?

6. 12. 2023

Sdílet

 Autor: PCWorld s využitím DALL-E
Aplikace Mapy.cz pro mobilní zařízení nabízí další zajímavou funkci, díky níž můžete svou polohu sdílet s ostatními. Ti pak budou mít přehled o vaší pozici v průběhu cesty.

Služba Mapy.cz přišla s dalším zajímavým vylepšením v podobě možnosti sdílení vaší polohy na naplánované trase. Může se přitom jednat o polohu v rámci navigace pro pěší i automobily. Funkce je užitečná například v situaci, kdy míříte s ostatními do stejného cíle a chcete mít přehled o vzájemných pozicích.

Jak na sdílení vaší polohy?

V aplikaci Mapy.cz spusťte navigaci do zvoleného cíle, například tak, že vyhledáte cíl vaší cesty a kliknete na ikonu „Trasa“ pro zahájení navigování. Následně svou volbu potvrďte kliknutím na tlačítko „Navigovat“.

Mapy.cz

Po zahájení navigace klikněte na ikonu v levém dolním rohu obrazovky, čímž zpřístupníte další volby.

Mapy.cz

Zde následně vyberte možnost „Sdílet polohu“. Zde také lze následně sdílení polohy kdykoliv v průběhu navigace ukončit.

Mapy.cz

Tím dojde k zobrazení menu s možnostmi odeslání sdílené polohy v rámci vaší navigace. Tato poloha se sdílí jako klasický hypertextový odkaz, tudíž ji lze odeslat prostřednictvím zpráv a běžně používaných komunikátorů

Mapy.cz

Po odeslání odkazu pro sdílení polohy si adresát může vaší polohu zobrazit a sledovat váš pohyb na vyznačené trase. Ve vaší navigaci je současně zobrazena informace o aktuálním sdílení polohy s ostatními. Samozřejmostí je možnost poskytnutí údajů o pohybu více osobám současně.

Mapy.cz

Byl pro vás článek přínosný?