Hlavní navigace

Jak v iOS 7 sdílet soubory pomocí AirDrop

18. 10. 2013

Sdílet

 Autor: Apple
Funkce AirDrop, která byla představena poprvé v rámci systému Mac OS X Lion, umožňuje jednoduché sdílení souborů s ostatními uživateli Macu na vaší místní síti.

AirDrop

Díky iOS 7 se do procesu mohou zapojit i uživatelé iPhonu, iPadu a iPodu touch. Pomocí AirDropu na zařízeních s iOS lze sdílet fotografie, videa, webové stránky, trasy na mapách a podobně. Menším zklamáním je, že tyto informace nelze sdílet s počítači Mac, u nichž se, jak je zmíněno výše, daná funkce jmenuje stejně, předpokládali bychom tedy její kompatibilitu.

Abyste mohli začít AirDrop používat, musíte mít vy i osoba, s níž byste rádi sdíleli nějaká data, tuto funkci aktivovánu. Švihněte zdola obrazovky, čímž otevřete Ovládací centrum, a následně klepněte na AirDrop. Abyste sdíleli data pouze s těmi, které máte ve svém seznamu kontaktů, klepněte na Pouze kontakty (Contacts Only); pro sdílení se všemi, kdo se právě nacházejí poblíž, poklepejte na Všichni. Požádejte osobu, s níž chcete data sdílet, aby provedla to samé.

Dále otevřete aplikaci, která podporuje AirDrop – v našem případě se jedná o aplikaci Fotky. Otevřete kýženou fotografii, najděte tlačítko Sdílet (jde o čtverec se šipkou směřující nahoru). Jestliže má váš protějšek zapnutý AirDrop a nachází se poblíž, potom by se jeho zařízení mělo objevit v rámci panelu sdílení. Klepněte na název zařízení, s nímž chcete fotografii sdílet, a váš protějšek ihned získá na displeji oznámení o tom, že byste s ním rádi sdíleli snímek. Jakmile tento člověk klepne na tlačítko Přijmout (Accept), zkopíruje se fotka z vašeho telefonu na zařízení vašeho protějšku.

AirDrop funguje prostřednictvím Wi-Fi a Bluetoothu, ale nefunguje přes mobilní sítě. K tomu, aby aplikace spolupracovala, však nepotřebujete být s oním druhým člověkem připojeni ke stejné Wi-Fi síti. Automaticky se totiž vytvoří dočasné přímé spojení, které zmizí, jakmile se od druhé osoby a jejího zařízení s iOS vzdálíte.

AirDrop

Upozorňujeme, že AirDrop nefunguje na všech zařízeních s iOS 7. Je kompatibilní pouze s následujícími: iPhone 5 a novější, čtvrtá generace iPadu a iPad mini; a pátá generace iPodu touch a novější. Pro možnost využití funkce musíte mít navíc účet na iCloud. A nebojte se, přenosy před AirDrop jsou šifrované.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?