Hlavní navigace

Jak zachránit identitu hráče on-line pokeru?

12. 3. 2008

Sdílet

Pomocí phishingu se dnes krade skoro vše, co lze: hesla k bankovním účtům, hesla do on-line her – a samozřejmě také hesla do on-line heren. Proti krádeži identity by mohl fungovat software, který sleduje hráče a posléze získá „vzor“ jeho hry.

Pomocí phishingu se dnes krade skoro vše, co lze: hesla k bankovním účtům, hesla do on-line her – a samozřejmě také hesla do on-line heren...
Pokud jsou podvodníci úspěšní, zpravidla v on-line herně rychle vybrakují účet dotyčného, tedy jeho „žetony“; prohrají je buď proti sobě samým nebo svým komplicům. A aby jim to šlo rychleji a nemuseli ztrácet čas, používají k tomu často specializovaný software.
Proti falešným hráčům funguje zajímavá metoda, kterou vyvinuli Roman Yampolskiy a Venu Govindaraju z univerzity v Buffalu. Vytvořili software, který sleduje hráče a posléze získá „vzor“ jeho hry, který se projevuje např. tím, jak hráč různě zvyšuje a snižuje sázky. Už po hodině sledování pokeru má software v identifikaci údajně 80procentní úspěšnost a ta nadále roste.
Program by šel nasadit do on-line heren jako hlídač, který by v případě podezření požadoval nějakou dodatečnou autentifikaci, spustil poplach, zablokoval účet nebo i poslední transakce.

Zdroj: New Scientist

Poznámky:
- Vzato z druhé strany, pokud je hráč takto předvídatelný, je samozřejmě současně „špatný“. Software, který jeho chování identifikuje a popisuje vzorem, ho zároveň předvídá, de facto hráči čte myšlenky, a tedy by nad hráčem statisticky zvítězil. Jak by byl software úspěšný proti špičkovým hráčům pokeru, kteří by právě čitelní být neměli?
- Pokud způsob hry například nějak výrazně závisí na náladě, mohlo by v on-line hernách v případě nasazení hlídacího softwaru ovšem docházet ke značnému množství planých poplachů.
- O předvídatelnosti lidských herních strategií viz např. článek Kámen, nůžky, papír na Science Worldu.

Autor článku