Hlavní navigace

Jak zálohovat data na telefonu s Androidem - 2. díl

10. 3. 2013

Sdílet

Není tomu tak dávno, co byly mobilní telefony určeny pouze pro volání a SMS. Tyto doby jsou však nenávratně pryč – už pár let se mobilní zařízení svým významem směle vyrovnávají počítačům a notebookům, a jsou zaplněny daty velké hodnoty – e-maily, kontakty, videi, fotkami a dokumenty.

Předchozí díl

Zálohujte obrázky a videa manuálně

Další důležitá data můžete zálohovat manuálně z vašeho smartphonu na počítač.

1. Připojte váš telefon k počítači prostřednictvím USB kabelu. Měl by se objevit v systému jako externí disk. U Maců budete asi muset stáhnout nejprve nástroj zvaný Android File Transfer.

2. Běžte na disk do složky DCIM. Tato složka obsahuje vaše videa a obrázky.

3. Vyberte data, která chcete zálohovat, a zkopírujte je na počítač. Úplně stejně, jako když kopírujete fotky z paměťových karet fotoaparátů.

Zálohujte obrázky, hudbu a videa automaticky

Jestliže vám přijde manuální proces příliš těžkopádný, můžete využít pro automatizaci kopírování dat ze smartphonu do počítače externí software.

Poměrně populární je nástroj AirSync od DoubleTwist, který sesynchronizuje data mezi vaším počítačem s Mac nebo Windows a vaším smartphonem. Funguje to podobně jako iTunes pro uživatele iOS. AirSync zvládá i bezdrátovou synchronizaci v rámci sítě.

Dalším programem, který stojí za zmínku, je The Missing Sync – jedná se o univerzální zálohovací a synchronizační program, který je jednoduchý na požívání (a také nabízí bezdrátovou synchronizaci, jeho cena je však vyšší než cena ostatních alternativ.

Jestliže vás tyto možnosti nezaujaly, můžete se ještě přihlásit k bezplatným online službám, jako jsou Google Music či Picasa, které umožňují jednoduše zálohovat hudba, fotografie a videa.

Byl pro vás článek přínosný?