Hlavní navigace

Značení ferrat, lepší uživatelská hodnocení… Jaké další vychytávky mají nově Mapy.cz?

20. 10. 2023

Sdílet

Mapy.cz Autor: Mapy.cz
Tvůrci mapové služby od Seznamu přinesli v poslední době opět několik vychytávek, které zpříjemňují uživatelský zážitek. Co nabízí?

Mapy.cz prochází neustálým vývojem a pravidelně přidávají nové funkce. Poměrně nedávno jsme se dočkali přidání mapové vrstvy, která zpřístupňuje katastrální podklady zobrazené přímo v ortofoto mapě. Novinek bylo však v uplynulém období více, pojďme si je shrnout.

Dočkali jsme se například rozšíření možností uživatelského hodnocení. To se delší dobu neomezuje pouze na podniky a služby, ale nabízí i možnost hodnocení nejrůznějších objektů a míst. Uživatelé tak mohou přidávat své zkušenosti s rozličnými body zájmu, zahrnujícími například kopce, dětská hřiště či zříceniny. Pokud se navíc většina uživatelských hodnocení shoduje na svém zážitku z daného místa, Mapy.cz vám zobrazí stručné shrnutí tohoto obecného zážitku.

Stejně snadno jako u nás mohou uživatelé hodnotit místa v zahraničí a sdělit ostatním svůj uživatelský zážitek. Názory na daná místa se nyní nově zobrazují přímo ve výsledcích vyhledávání. A to nejen na webu, ale i v mobilní aplikaci.

Mapy.cz

Sem tam se také objeví v mapách nějaká ta chybička. Uživatelé mají již deset let možnost objevené nedostatky tvůrcům nahlásit, aby mohlo dojít k jejich rychlému odstranění. V uplynulých měsících došlo k přepracování prostředí hlášení chyb. To je tak nyní přehlednější a celkově jednodušší na používání.

Vylepšení se dočkaly i příznivci turistických tras. V turistické mapě přibylo značení ferrat i jejich obtížnosti. Uživatelé tak mohou jednoduše zhodnotit, po jaké trase je vhodné se vydat.

Mapy.cz

Používáte-li aplikaci Mapy.cz na cestách a necháváte se od ní navigovat do cíle, pak jistě oceníte upozorní na úseky nejčastějších dopravních nehod, tedy nebezpečná místa na vaší trase. Data o nebezpečných úsecích aplikace Mapy.cz získává z Portálu nehod a zobrazuje řidiči pouze informace o relevantním nebezpečí, které pro něj může být potenciální hrozbou.

Mapy.cz

Autor obrázků v textu: Mapy.cz

Byl pro vás článek přínosný?