Hlavní navigace

„Jděte se vy****“, vzkazuje Elon Musk inzerentům. Reklamní bojkot nás může zabít, připustil vzápětí

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Elon Musk se opět postaral o řádné pozdvižení, když na konferenci DealBook poslal všechny inzerenty do patřičných míst. Vzápětí nato řekl, že pokud se inzerenti na síť X nevrátí, budou mít na tričku zabití společnosti.

Na středeční konferenci vystoupil mimo jiné i Elon Musk, který se opět postaral o pořádnou aférku. Podle magazínu The Verge se po krátkém úvodu rychle strhla konverzace k tématu Muskových nedávných antisemitských příspěvcích na síti X, na které navazovala vlna nevole a velký odliv inzerentů. Musk střídavě vzdoroval a omlouval se, až celá situace vyústila v to, čím je americký miliardář známý, kontroverzí.

„Doufám, že přestanou. Nedělejte reklamu. Jestli se mě někdo pokusí vydírat reklamou, vydírat mě penězi, jděte do pr****.“ Řekl Elon Musk, načež další nadávku adresoval přímo generálnímu řediteli Disney Boby Igerovi. Následně Muskův projev pokračoval slovy „pokud se inzerenti nevrátí, tento reklamní bojkot udělá, že zabije společnost“.

Jak se celá situace bude dále vyvíjet, zatím není zcela zřejmé, těmito slovy ale Musk příliš neuklidnil nedávno vzniklou situaci, kvůli které na síti X zastavilo své reklamy více než 100 značek, což pro společnost znamená do konce roku ztrátu přibližně 75 milionů dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.