Hlavní navigace

Kingston nabízí 16GB paměťovou kartu do mobilu

19. 2. 2009

Sdílet

Kingston představil na kongresu Mobile World v Barceloně paměťovou kartu microSDHC s kapacitou 16 GB. Karty s větší kapacitou nabízejí všestrannější možnosti rozšíření digitálního obsahu.

Kingston Digital, která zajišťuje výrobu a distribuci pamětí typu flash a je dceřinou firmou společnosti Kingston Technology, oznámila uvedení flash paměťových karet microSDHC s kapacitou 16 GB určených pro použití v mobilních telefonech.

„Rozšířené funkce nejnovějších mobilních telefonů pomohly rozdmýchat a zvýšit chuť spotřebitelů mít po ruce větší objemy digitálního obsahu,“ řekla Wendy Lecotová, ředitelka obchodního rozvoje pamětí typu flash společnosti Kingston Digital. „Současný mobilní životní styl využívá telefony z velké části jako přehrávače multimédií a digitální fotoaparáty. Paměťová karta microSDHC s kapacitou 16 GB boří bariéru danou omezeními vnitřní paměti telefonů nebo jiných zařízení a dává uživatelům prostor pro uložení ještě většího počtu fotografií, skladeb, her a videoklipů.“

 

Na paměťovou kartu Kingston 16 GB microSDHC je možné uložit přes 3 000 digitálních skladeb*, více než 9 000 snímků z fotomobilu s rozlišením 5 megapixelů** nebo až 16 hodin videozáznamu*** a nabízí tak nejpraktičtější způsob pro ukládání, přesouvání a přehrávání digitálního obsahu – stačí využít slot pro paměťové karty v mobilních telefonech. Novější modely mobilních telefonů od výrobců jako například LG, Motorola, Nokia, RIM a Sony Ericsson ukládání dat na externí paměťové karty s kapacitou 16 GB podporují.

Výrobcem doporučená maloobchodní cena paměťové karty Kingston 16 GB microSDHC (označení modelu v katalogu Kingston: SDC2/16GB) je 1 529 Kč s DPH. Pro Slovenskou republiku je výrobcem doporučená maloobchodní cena stanovena na 45 €.

Přestože fyzické rozměry karet microSDHC jsou identické s původními kartami microSD, lze je použít pouze v hostitelských zařízeních, která formát microSDHC podporují – a nejsou zpětně kompatibilní se zařízeními nebo čtečkami pro standardní formát karet microSD.
 

Vlastnosti a přednosti paměťových karet microSDHC s kapacitou 16 GB:

* specifikační standardy SD Card Association verze 2.00
* s příslušným adaptérem je lze použít jako karty SDHC plné velikosti
* kompatibilita pouze s hostitelskými zařízeními/čtečkami, jež podporují formát SDHC
* souborový systém FAT 32
* doživotní záruka

Technické údaje:

Kapacita†: 16 GB
Rozměry: 11 mm x 15 mm x 1 mm (0,43″ x 0,59″ x 0,039″)
Třída rychlosti přenosu dat: Class 2 – zaručená minimální stálá rychlost přenosu dat 2 MB/s
Provozní teplota: -25° C až 85° C (-13° F až 185° F)
Teplota pro uskladnění: -40° C až 85° C (-40° F až 185° F)
Hmotnost: 1,4 g (0,05 oz)
 

* Přibližný počet skladeb. Předpokládá se, že jedna skladba má velikost 4 MB. Výsledky se mohou lišit v závislosti na použité kompresi a zařízení.

** Přibližný počet fotografií ve standardním formátu JPEG. Předpokládá se, že jedna fotografie má velikost 5 MB. Velikost JPEG souborů se může lišit v závislosti na modelu fotoaparátu a výchozím nastavení a dále podle uživatelem zvoleného rozlišení a nastavení režimu komprese. Některá hostitelská zařízení nemusejí podporovat všechny uvedené kapacity pamětí typu flash.

*** Přibližná délka videozáznamu. Předpokládá se formát MPEG1 a datový tok 1,5 Mbps. Výsledky se mohou lišit v závislosti na použité kompresi obrazu.

† Část z uvedené kapacity je využita pro formátování a další funkce a není proto k dispozici pro ukládání dat.

Byl pro vás článek přínosný?