Hlavní navigace

Je vaše síť VPN bezpečná? Zkontrolujte případné trhliny! - 4.díl

19. 6. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Důvěryhodná virtuální privátní síť (VPN) je z hlediska zabezpečení a ochrany soukromí k nezaplacení, ovšem jen tehdy, pokud je správně nakonfigurována. V opačném případě se může stát, že až tak soukromá být nemusí.

Předcházející díl

 

Důvěryhodná virtuální privátní síť (VPN) představuje naprosto skvělý způsob, jak zabezpečit a jak ochránit své soukromí při pohybu na Internetu – a je přitom úplně jedno, zda se jedná například o připojení k domácí nebo k veřejné bezdrátové síti WIFi. Položme si ale otázku: Jak soukromá je naše aktivita při připojení přes VPN? Nebo jinak: Jak si můžete být jisti, že vaše připojení přes síť VPN skutečně funguje tak, jak má, resp. nedostávají se náhodou nějaké vaše údaje někam k někomu nepovolanému?

Výběr těch nejlepších poskytovatelů služeb VPN – pokračování

Windscribe Pro

Řešení Windscribe Pro představuje další velmi dobrou volbu, která se navíc velmi jednoduše ovládá a která stojí 49 USD za roční předplatné. I toto řešení nemá žádná nastavení, která byste museli řešit, nicméně nabízí pokročilá řešení ochrany soukromí, jako je například blokování reklamy – to v případě, kdy si kromě aplikace pro desktop nainstalujete rozšíření určené pro internetový prohlížeč, které je poskytováno samotným řešením Windscribe. Pokud se vám nechce za připojení přes VPN nic platit, máte možnost použít zdarma dostupnou verzi, která nastaven limit 10 GB dat za měsíc.

TunnelBear

No, a nakonec tu máme další skvělou možnost, jak ochránit svá data před únikem dat při používání VPN a IP. Jedná se o řešení TunnelBear, za které zaplatíte 50 USD za roční předplatné. Ani toto řešení nemá žádné nastavení ochrany proti úniku dat, které byste museli nějak řešit. Je zde k dispozici nastavení GhostBear, které je určeno k tomu, aby provoz na VPN přiblížilo nešifrovanému provozu (prostředek pro řešení potíží při používání šifrované komunikace u některých poskytovatelů připojení k Internetu), nicméně vedlejším produktem tohoto řešení je možné zpomalení při procházení prohlížení internetových stránek.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?