Hlavní navigace

Jednoduchá řešení pro nejběžnější problémy s notebooky - 1.díl

22. 2. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Problémy s notebookem? Jednoduše se řiďte našimi návody a bude po problémech!

Nežijeme ani nepracujeme v právě přívětivém světě, zejména co se týče elektroniky, kterou každodenně používáme. Platí to třeba i pro naše notebooky, které takřka každý den čeká nějaký ten nepříjemný zážitek v podobě ne právě šetrného zacházení. I když se maximálně snažíme, abychom s elektronikou zacházeli co možná nejšetrněji, stoprocentně se nevyhneme tomu, abychom náš notebook něčím nepolili, aby nám neupadl, popřípadě aby se nestalo ještě něco daleko horšího.

Nicméně pokud si myslíte, že veškerá poškození notebooku musí opravovat pouze jeho výrobce, popřípadě prodejce v obchodě s počítači, pak vězte, že to není pravda. Řadu problémů lze docela levně a poměrně snadno opravit pomocí běžného nářadí, pomocí náhradních dílů a samozřejmě trochou vašeho úsilí, které budete muset do opravy vložit. Pravdou ale je, že existují soudobé notebooky, které otevřete a opravíte jen velmi obtížně. Pokud tedy na notebooku nenajdete žádné šroubky, pak máte skutečně problém.

V tomto článku vám na několika starších a již poškozených známých modelech notebooků ukážeme, jak opravit prakticky vše, od poškozeného pláště a prodřeného napájecího kabelu až po vadný větráček či poškrábanou obrazovku. U každé opravy najdete údaj o nákladech a času potřebném na opravu, a to včetně všeho, co budete pro opravu potřebovat. Stačí, když se budete řídit našimi pokyny uvedenými u každého návodu.

Ještě jedno varování předtím, než se pustíte do oprav. Mějte na mysli, že váš notebook se může od námi použitého notebooku poněkud lišit, může potřebovat jiné náhradní díly, popřípadě bude vyžadovat poněkud odlišný přístup. Pak doporučujeme využít například kanál YouTube.

A ještě jedna poznámka: I když všemi možnými způsoby sami propagujeme improvizaci a co možná největší recyklaci vysloužilých součástí (to platí zejména o napájecích adaptérech), nic při opravě nenahradí přesně tu součástku, kterou váš notebook vyžaduje. Větráčky či klávesnice u notebooků možná na první pohled vypadají velmi podobně, ale při podrobnějším prozkoumání často zjistíte, že jsou úplně jiné. U některých návodů proto najdete i odkazy na internetové stránky, kde můžete potřebné součásti sehnat. Samozřejmě mějte na paměti, že se jedná jen o ukázku toho, co je v obchodech k sehnání. Jako poslední instance, když všechno selže, vám pak mohou při shánění potřebných komponent pomoci eBay, Newegg, Amazon, či třeba CDW.

 

Pokračování

 

 

Byl pro vás článek přínosný?