Hlavní navigace

Jednoduchá řešení pro nejběžnější problémy s notebooky - 2.díl

23. 2. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Problémy s notebookem? Jednoduše se řiďte našimi návody a bude po problémech!

Předcházející díl

 

Nežijeme ani nepracujeme v právě přívětivém světě, zejména co se týče elektroniky, kterou každodenně používáme. Platí to třeba i pro naše notebooky, které takřka každý den čeká nějaký ten nepříjemný zážitek v podobě ne právě šetrného zacházení. I když se maximálně snažíme, abychom s elektronikou zacházeli co možná nejšetrněji, stoprocentně se nevyhneme tomu, abychom náš notebook něčím nepolili, aby nám neupadl, popřípadě aby se nestalo ještě něco daleko horšího.

Problém: Prodřený napájecí kabel

Cena: 100 – 300 Kč

Čas potřebný pro opravu: 1 až 2 hodiny

Potřebný materiál: Silikonový tmel, malířská páska (lepí méně než klasická lepicí maskovací páska), ochranné rukavice (volitelně)

 

Vzhledem k tomu, že notebook je určen pro časné přenášení, na cestách je často třeba jej klidně i několikrát denně připojovat do zásuvky. Díky tomu se napájecí kabel i konektor do značné míry opotřebovává a dochází tak k prodření nebo jinému poškození napájecího kabelu. Jakmile k prodření kabelu dojde, je třeba buď pořídit napájecí kabel nový, nebo starý kabel opravit. V opačném případě může dojít k poškození baterie díky přerušovanému nabíjení, navíc hroz i riziko požáru.

Naštěstí má spousta napájecích adaptérů notebooků odnímatelné napájecí kabely, které pořídíte za několik desítek korun, a seženete je jak na Internetu, tak třeba v obchodech s elektronikou. Pokud je problém v poškozeném konektoru, pak při jeho výměně počítejte s cenou od 1 000 Kč do 1 500 Kč. To je částka, za kterou seženete přesně stejný napájecí adaptér pro svůj notebook od výrobce notebooku, na Amazonu či přes eBay (při vyhledávání zadejte jako klíčová slova přesné provedení a model notebooku následovaný anglickým výrazem pro napájecí adaptér – „AC adapter“).

Anebo si jej můžete opravit sami.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?