Hlavní navigace

Jednoduchá řešení pro nejběžnější problémy s notebooky - 8.díl

1. 3. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Problémy s notebookem? Jednoduše se řiďte našimi návody a bude po problémech!

Předcházející díl

 

Nežijeme ani nepracujeme v právě přívětivém světě, zejména co se týče elektroniky, kterou každodenně používáme. Platí to třeba i pro naše notebooky, které takřka každý den čeká nějaký ten nepříjemný zážitek v podobě ne právě šetrného zacházení. I když se maximálně snažíme, abychom s elektronikou zacházeli co možná nejšetrněji, stoprocentně se nevyhneme tomu, abychom náš notebook něčím nepolili, aby nám neupadl, popřípadě aby se nestalo ještě něco daleko horšího.

Problém: Zaseknutá klávesa na klávesnici notebooku

Cena: 200 – 2000 Kč

Čas potřebný pro opravu: 10 minut až 1 hodina

Potřebný materiál: Šroubovák, náhradní klávesnice pro váš model notebooku

 

Jedním z nejčastějších a nejotravnějších problémů, které způsobí, že váš skvělý notebook je najednou k nepoužití, je zasekávající se nebo úplně nefunkční klávesa. U mého notebooku se jednalo o klávesu „R“, která se zasekávala. Když jsem stiskl tuto klávesu, napsal se mi namísto jednoho znaku celý řádek nebo dokonce dva těchto znaků.

V některých případech (nejčastěji se jedná o MacBooky) jsou k dostání jednotlivé náhradní klávesy – ty jsou však dosti drahé. Jedna taková klávesa vás může přijít klidně i na 160 Kč až 200 Kč. V naprosté většině případů stojí celá klávesnice jen o něco málo více, takže pokud vás na klávesnici zlobí více kláves, popřípadě pokud máte s klávesnicí jiné problémy, pak se určitě vyplatí vyměnit klávesnici úplně celou.

Pokud se tedy rozhodněte vyměnit celou klávesnici, pak začněte vyhledáváním náhradní klávesnice pro váš notebook. Stačí spustit internetový vyhledávač a do něj zadat model notebooku a anglické slovo „keyboard“. Asi nejvíce pořídíte opět na portálech Amazon, eBay nebo Newegg, i když samozřejmě existují i výrobci, kteří se specializují právě na výrobu takových náhradních klávesnic.

Já osobně jsem potřeboval sehnat repasovanou klávesnici za cca 200 Kč, protože notebook, který mám, je starý více než pět let a nová klávesnice by tak pravděpodobně přežila všechny ostatní komponenty notebooku.

 

ICTS24

Pokračování