Hlavní navigace

Jednoduchá řešení pro nejběžnější problémy s notebooky - 9.díl

2. 3. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Problémy s notebookem? Jednoduše se řiďte našimi návody a bude po problémech!

Předcházející díl

 

Nežijeme ani nepracujeme v právě přívětivém světě, zejména co se týče elektroniky, kterou každodenně používáme. Platí to třeba i pro naše notebooky, které takřka každý den čeká nějaký ten nepříjemný zážitek v podobě ne právě šetrného zacházení. I když se maximálně snažíme, abychom s elektronikou zacházeli co možná nejšetrněji, stoprocentně se nevyhneme tomu, abychom náš notebook něčím nepolili, aby nám neupadl, popřípadě aby se nestalo ještě něco daleko horšího.

Problém: Zaseknutá klávesa na klávesnici notebooku (pokračování)

Cena: 200 – 2000 Kč

Čas potřebný pro opravu: 10 minut až 1 hodina

Potřebný materiál: Šroubovák, náhradní klávesnice pro váš model notebooku

 

Některé notebooky mají západku, která se nachází v horní nebo spodní části klávesnice a která drží klávesnici na svém místě. U jiných notebooků je třeba před pokusem o vyjmutí klávesnice odšroubovat šroubky ze spodní části notebooku a u dalších notebooků musíte pro vyndání klávesnice otevřít celou skříň notebooku. (Pokud je toto váš případ, nabízí se vyměnit klávesnici současně s výměnou větráčku). Pokud nevíte, jak vyndat klávesnici u vašeho notebooku, pak můžete vsadit na svoji intuici, popřípadě se podívat do návodu k použití.

Můj notebook má západku, která drží klávesnici, nad touto klávesnicí, a tak pokyny níže se budou týkat těchto typů notebooků.

Odeberte západku a odšroubujte šroubky, které drží klávesnici na místě. Následně odpojte kabel v podobě pásky a klávesnici vytáhněte

Po uvolnění západky v horní části klávesnice západku vytáhněte. Následně odšroubujte klávesnici. Nyní klávesnici táhněte směrem ven, ale ještě předtím, než ji odstraníte úplně, se ujistěte, že jste odpojili kabel v podobě pásky, který klávesnici připojuje k základní desce. Jinak byste mohli poškodit jak kabel, tak třeba i konektor na základní desce. Obecně platí, že stačí jen vyviklat kabel z konektoru – ale pozor, postupujte maximálně jemně! Až bude klávesnice odpojená, vytáhněte ji směrem ven.

Nyní můžete instalovat novou klávesnici. Novou klávesnici připojte, vložte na místo a přišroubujte. Nakonec vložte zpět západku.

To je v podstatě vše, nicméně ještě, než se pustíte do oslavné ódy toho, jak jste dobří, doporučuji, abyste vyzkoušeli funkčnost všech kláves. Jak repasované, tak dokonce i nové klávesnice mohou mít špatné klávesy, takže byste také mohli takříkajíc přijít z deště pod okap. Alespoň to, že máte záruku! Může se vám hodit.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?