Hlavní navigace

Kaspersky uvádí Internet Security 2010 a Anti-Virus 2010

30. 6. 2009

Sdílet

Kaspersky Lab uvádí aplikace Internet Security 2010 a Anti-Virus 2010. Nové verze produktů podle dodavatele nabízejí výhody pokročilého systému prevence proti vniknutí (HIPS, Host-based Intrusion Prevention System).

Tato technologie je součástí modulu Application Control (řízení aplikací), který přiřazuje bezpečnostní hodnocení dosud neznámým malwarovým programům. Součástí řešení je technologie Sandbox (způsob zabezpečení, kdy se program nechá běžet v samostatném procesu). Služba Kaspersky Security Network využívá informace získané od milionů uživatelů řešení Kaspersky Lab, snižuje dobu odezvy na nové hrozby a doplňuje reputační databáze o nejaktuálnější informace o neškodných i infikovaných souborech.

Řešení Internet Security 2010 má v sobě integrovanou funkci Safe Run (bezpečné spuštění). Tato funkce umožňuje uživateli spouštět nový software v izolovaném prostředí, které chrání operační systém před škodlivými změnami.  Zelené ohraničení kolem okna aplikace také znamená, že uživatel může snadno vidět, že aplikace je spuštěna v chráněném režimu.

Změnilo se i rozhraní obou produktů. Došlo k implementaci automatizace aplikace, který volí nejvhodnější řešení bez toho, aby uživatele obtěžoval žádostmi o povolení akce tam, kde to není nutné. Zahrnuta je také samostatná možnost nastavení určená pro fanoušky on-line her. Hráči mohou vypnout některé funkce produktů Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010, které ovlivňují internetový přenos a následně i dobu odezvy internetového serveru.

Rozšířena byla sada nástrojů pro ochranu důvěrných dat. Nová generace produktů například automaticky zablokuje neopatrný přístup uživatele na známé phishingové weby. Blokuje také spyware určený ke krádeži uživatelských hesel a přístupových kódů. Řešení Kaspersky Internet Security implementuje i virtuální klávesnici, která uživateli umožňuje bezpečné zadávání přihlašovacích jmen i hesel.Okno virtuální klávesnice nemůže být snímáno jako screenshoty.

Řešení Kaspersky Anti-Virus 2010 a Kaspersky Internet Security 2010 byla vyvíjena tak, aby dobře (a oproti předcházejím verzím rychleji) pracovala na Windows Vista. Bez problémů poběží také na chystaném novém operačním systému Microsoftu Windows 7.

Česká verze se chystá na konec prázdnin.  Výhradním distributorem Kaspersky Lab v ČR a SR je společnost PCS.

 

Byl pro vás článek přínosný?