Hlavní navigace

Kde investovat do akcií? – Tři nejlepší online brokeři pro české investory

13. 6. 2024

Sdílet

 Autor: Freedom 24
Výběr správného online brokera je pro každého investora klíčový a čeští investoři mají přístup k různým platformám, které vyhovují jejich jedinečným potřebám. V tomto článku se budeme věnovat přehledu tří nejlepších online brokerů pro české investory: Freedom24, Degiro a eToro. Prozkoumáme jejich funkce, ceny, dostupnost akcií a další podstatné aspekty, které vám pomohou učinit informované rozhodnutí.

Freedom24

Freedom24, součást společnosti Freedom Holding Corp, je relativně nová, ale rychle rostoucí online brokerská platforma.

Platforma poskytuje přístup k více než milionu nástrojů, včetně akcií, dluhopisů, opcí, futures a ETF. Freedom24 navíc nabízí uživatelsky přívětivé webové a mobilní rozhraní, které usnadňuje orientaci jak začínajícím, tak zkušeným investorům. Jeho zjednodušený design a efektivní výkon zajišťují, že uživatelé mohou rychle provádět obchody a snadno sledovat svá portfolia.

Freedom24 funguje na základě konkurenčního cenového modelu. Neplatí žádné poplatky za vedení účtu a provize za obchodování s akciemi začíná na 0,02 USD za akcii s minimem 2 USD za příkaz.

Pokud jde o dostupnost akcií, společnost Freedom24 nabízí přístup k hlavním světovým burzám, včetně NYSE, NASDAQ, LSE a mnoha dalších. Tento rozsáhlý přístup na trh zajišťuje, že čeští investoři mohou diverzifikovat svá portfolia napříč širokou škálou cenných papírů z různých regionů. Zahrnutí dluhopisů, opcí a futures dále zvyšuje atraktivitu platformy a poskytuje investorům řadu příležitostí k řízení rizika a optimalizaci výnosů.

Přestože platforma Freedom24 v mnoha oblastech vyniká, má i některá omezení. Například výzkumné nástroje platformy jsou ve srovnání s některými konkurenty poněkud omezené. Investorům, kteří se hodně spoléhají na hloubkovou analýzu trhu a data, může tento aspekt chybět.

Degiro

Degiro je dobře zavedený evropský makléř, který si získal pověst díky levnému obchodování a široké škále investičních možností. Platforma je známá svou transparentností a přímočarou cenovou strukturou, která oslovuje jak začínající, tak zkušené investory. Degiro nabízí komplexní sadu finančních nástrojů, včetně akcií, dluhopisů, ETF, opcí, futures a dalších, na mnoha mezinárodních trzích.

Jednou z nejvýznamnějších předností společnosti Degiro je její nákladová efektivita. Platforma se může pochlubit jedněmi z nejnižších poplatků v oboru, bez poplatků za nečinnost nebo skrytých poplatků. Zvláště atraktivní jsou poplatky za obchodování s akciemi, které dosahují pouhých 2 EUR plus 0,05 % za transakci. Díky tomuto cenovému modelu je Degiro jednou z nejlepších možností pro investory, kteří si uvědomují své náklady a chtějí maximalizovat své výnosy minimalizací obchodních nákladů.

Navzdory mnoha silným stránkám má Degiro i některé nevýhody. Výzkumné a analytické nástroje platformy jsou poměrně základní, což nemusí stačit investorům, kteří vyžadují podrobný přehled o trhu a pokročilé obchodní nástroje. Navíc, i když Degiro nabízí širokou škálu investičních možností, postrádá některé funkce, jako jsou frakční akcie a pokročilé typy příkazů, které jsou k dispozici na některých jiných platformách.

Celkově lze říci, že díky nízkonákladové struktuře, rozsáhlému přístupu na trh a uživatelsky přívětivému rozhraní je Degiro nejlepší volbou pro české investory, kteří chtějí minimalizovat náklady a zároveň získat přístup k široké škále investičních příležitostí.

eToro

eToro je celosvětově uznávaný online broker známý svými inovativními funkcemi sociálního obchodování. Platforma umožňuje uživatelům sledovat a kopírovat obchody úspěšných investorů, což z ní dělá atraktivní volbu pro ty, kteří preferují přístup k investování, při němž si více pomáhají. Tato jedinečná funkce v kombinaci s širokou nabídkou finančních nástrojů činí z eToro pro mnoho investorů výjimečnou volbu.

Platforma nabízí přístup k širokému výběru akcií, ETF, kryptoměn, komodit, indexů a dalších. Tato rozmanitá škála investičních možností umožňuje českým investorům vytvářet dobře vyvážená portfolia, která mohou využívat různé tržní trendy a ekonomické podmínky. uživatelské rozhraní platformy eToro je vysoce intuitivní a vizuálně přitažlivé, což uživatelům usnadňuje navigaci a efektivní provádění obchodů.

Jedním z hlavních lákadel eToro je jeho funkce sociálního obchodování, která uživatelům umožňuje napodobovat obchodní strategie nejúspěšnějších investorů. To může být výhodné zejména pro začátečníky nebo ty, kteří nemají čas na podrobný průzkum trhu. Sledováním zkušených obchodníků mohou uživatelé potenciálně zvýšit své investiční výnosy a zároveň se učit z jejich strategií.

Služba eToro má však některá omezení. Spready platformy mohou být vyšší než provize účtované jinými brokery, zejména u aktiv, jako jsou kryptoměny. Navíc, i když jsou funkce obchodování na sociálních sítích eToro inovativní a užitečné, nemusí se líbit všem investorům, zejména těm, kteří dávají přednost nezávislým obchodním rozhodnutím na základě vlastního výzkumu a analýzy.

Závěrem lze říci, že eToro nabízí jedinečnou kombinaci sociálního obchodování, konkurenceschopných cen a široké škály investičních možností, což z něj činí vynikající volbu pro české investory, kteří hledají dynamické a interaktivní obchodování. Díky své uživatelsky přívětivé platformě a rozmanitému přístupu na trhy je vhodné jak pro začínající, tak pro zkušené investory, a to i přes některé potenciální nevýhody spojené s náklady.

Byl pro vás článek přínosný?