Hlavní navigace

Když je výchozím programem pošty e-mail v prohlížeči - 2.díl

29. 1. 2016

Sdílet

 Autor: © Gajus - Fotolia.com
Používání elektronické pošty ve webovém rozhraní má řadu výhod, ale i nevýhod. Jak kupříkladu integrovat webový e-mail do Windows, aby se v tomto operačním systému choval třeba jako Outlook nebo Thunderbird?

Předcházející díl

 

Také jste se rozhodli používat namísto klasického programu pro práci s elektronickou poštou, jako je kupříkladu Outlook, službu elektronické pošty, která běží v internetovém prohlížeči, tj. ve webovém rozhraní, jako je kupříkladu Outlook.com?

Univerzální řešení

Univerzálním řešením je program Affixa od firmy Notably Good. Program se po instalaci nastaví do operačního systému Windows jako výchozí program pro práci s elektronickou poštou. Ve skutečnosti to ale není program pro práci s elektronickou poštou, ale pouze přesměrovává příkazy určené pro programy pro práci s elektronickou poštou vámi vybranému webovému poštovnímu klientovi.

Program Affixa je pro soukromé použití zdarma, ovšem nezapomeňte si zvolit desktopovou verzi a program si stáhněte klepnutím na odkaz Download, který se nachází v horní části stránky.

Když program Affixa spustíte, objeví se jeho ikonka v oznamovací části Hlavního panelu. Vzápětí se zobrazí dotaz, zda chcete program spouštět při každém startu operačního systému Windows – podle našeho názoru není toto nezbytné. Proto pokud nechcete používat funkci Attachment Basket, zrušte volbu Alert me when Affixa is not configured to start with Windows.

Po zobrazení okna Options klepněte na záložku Accounts a stiskem tlačítka Add vyberte vámi používanou službu elektronické pošty běžící ve webovém rozhraní.

Affixa

Možná vás teď (logicky) napadne otázka, proč vlastně používat v podstatě polovičatá řešení, když program Affixa nabízí řešení úplné? Odpověď je nasnadě: Konfigurace programu Affixa je obtížnější a navíc je při používání tohoto řešení práce s elektronickou poštou ve webovém rozhraní daleko pomalejší. Pokud tedy váš internetový prohlížeč dokáže rozpoznat a pracovat s elektronickou poštou ve webovém rozhraní, je toto řešení z hlediska času ve srovnání s používáním programu Affixa daleko efektivnější.

Byl pro vás článek přínosný?