Hlavní navigace

Kingdom Under Fire: Circle of Doom

1. 12. 2008

Sdílet

…a v době temnoty povstanou hrdinové. Ehm. Nebo tak nějakSérie Kingdom Under Fire je známá „konzolistům“ i 


…a v době temnoty povstanou hrdinové. Ehm. Nebo tak nějakSérie Kingdom Under Fire je známá „konzolistům“ i „pécéčkářům“ jako zajímavý fantasy mix strategie a RPG. Nyní se majitelům Xbox 360 otevírá další možnost ponořit se do známého světa, jen žánr je drobet posunutý – strategické prvky zmizely, autoři servírují čistokrevné akční erpégéčko.
Nemastný neslaný příběh můžete zažít se šesti různými postavami; nejprve ale máte na výběr jen pět hrdinů, šestého odemknete až v průběhu hry. I když se dějová linka pro každého z reků trochu liší, vždy jde ve finále jen o jedno – rubanici se stovkami nepřátel. Samozřejmě, že akční pasáže občas vystřídá poklidné místo, kde můžete složit své znavené tělo, prodat nepotřebné předměty a nakoupit vybavení nové, a také pokecem získat nějaký ten quest. Při odpočinku se navíc ponoříte do světa snů, což může být zajímavé hlavně pro fandy série; ve snovém světě totiž narazí na lecjaké odkazy na předchozí díly této herní řady. Pro ostatní bude snění spíše opruzem, zdržením a odtržením od hlavního příběhu, se kterým téměř vůbec nesouvisí. Jediným pozitivem jsou tak snové questy, jejichž splnění vám odemkne třeba novou speciální schopnost.
Akční scény jsou naproti tomu zábavné a zvláště pestrost nepřátel je nadprůměrná. Budou se na vás valit hordy nemrtvých, znenadání vás překvapí maskovaní nepřátelé a majestátní oživlé sochy vám možná vyrazí dech (ve skutečnosti údivem) na obrazovce svými monstrózními zbraněmi. Horší už je to s rozmanitostí prostředí, zvláště ve chvílích, kdy vás některé úkoly zavedou do stejné lokace i několikrát, což je prostě nuda – i když se některá místa lokací náhodně generují. Samozřejmě vás čeká klasický vývoj postavy, učení nových skillů a kouzel… a také vylepšování vybavení, prostě klasika. Technické zpracování je více méně průměrné, neurazí, ale ani nijak neoslní. Circle of Doom není špatnou hrou, ale na špičkové tituly rozhodně nemá. Jiří Sládek 8 0113/vali ?
Další herní tipy
Zejména v akčním duchu se nesou herní tipy v tomto čísle. Z titulů, u kterých nezbylo místo na větší recenzi, žánrově vyčnívá pouze adventurní příběh slavného detektiva, ostatní gamesky potěší hlavně příznivce holdující likvidaci zástupů nepřátel.

Průměrná válečná akce vychází nově i na PC. Stále jde ale jen o střílečku pro nenáročné hráče, kterým několikahodinová kampaň nabídne fiktivní válečné operace v různých koutech světa. Mezi hity hru nekatapultuje ani Unreal 3 engine, ani tři různí hrdinové, ani multiplayer.

Vydavatel: Midway
Distributor v ČR: zatím není
Cena: 899?Kč
Platformy: PC, X360
www.hourofvictory.comSamostatně spustitelný přídavek ke dva roky starému Shadowgrounds, už trochu ztrácí dech, nicméně pořád je lehce nadprůměrným sci-fi akčním RPG. Náplň hry je jednoduchá – v roli mariňáka, technika a průzkumnice budete likvidovat zástupy hladových vetřelců.

Vydavatel: dtp
Distributor v ČR: SeVeN M
Cena: 599?Kč
Platformy: PC
www.shadowgroundsgame.com/survivor
Klasická adventura nabídne souboj dvou geniálních mozků – slavného detektiva Sherlocka Holmese a drzého zloděje Arsene Lupina, který se chystá uloupit pět cenných předmětů přímo v srdci Londýna. Jedná se o solidní titul určený zejména pro fanoušky žánru.

Vydavatel: Focus
Distributor v ČR: SeVeN M
Cena: 599?Kč
Platformy: PC
www.frogwares.com/sherlock4/index.htmlKřišťálově čistá akce, v podstatě bez příběhu, jen s tunami mrtvých těl a hektolitry krve. Tohle rozhodně není hra pro děti – zábava členů Klubu totiž spočívá v neustálém zabíjení nepřátel. Pro akční hráče solidní zábava, pro ostatní poměrně tupá
a neoriginální herní náplň.

Vydavatel: SEGA
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 999?–1 899 Kč
Platformy: PC, PS3, X360
www.bizarrecreations.com/games/the_clubNávrat akční sci-fi série vás opět protáhne mnoha boji s lidskými nepřáteli i nebezpečnou faunou, vesměs v podobě obrovských prehistorických ještěrů. Ač je hra trochu zklamáním, stále jde o nadprůměrnou střílečku, ve které si užijete i plížení
a tichou likvidaci protivníků.

Vydavatel: Buena Vista Games
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 1 999?Kč
Platformy: PS3, X360,
www.turok.com

Autor článku