Hlavní navigace

Klipy na YouTube obsahují „click-to-buy“ odkazy od iTunes

12. 10. 2008

Sdílet

Do videí přehrávaných na serveru YouTube byl vložen „click-to-buy“ odkaz, aby dal lidem sledujícím určitá videa možnost koupit produkty, o něž mají zájem. Jedná se o novou formu eCommerce.

Server YouTube spadající pod Google začal přidávat odkazy na hudební obchod iTunes a Amazon.com přímo do videí, které s konkrétními produkty souvisí.


Na blogu YouTube je tato novinka komentována slovy: „Jde pouze o začátek budování široké a rostoucí eCommerence platformy pro uživatele a partnery YouTube.“ Management YouTube věří v brzké rozšíření tohoto projektu o nabízení podobných odkazů i do oblasti filmů, televize a tisku.

Click-to-buy odkazy jsou umístěny pod přehrávaným videem vedle dalších funkcí nabízených komunitě YouTube. Představitelé YouTube doufájí, že jejich obchodní partneři přizpůsobí svůj firemní software a odkazy ve videích budou tak stoprocentně fungovat.

Tuto novou funkci si mohou zatím vyzkoušet pouze uživatelé z USA, ale YouTube hodlá v blízké budoucnosti nový eCommerence systém rozšířit i do dalších zemí.

- - Jakub Koval´

Byl pro vás článek přínosný?