Hlavní navigace

Knihy zdarma pro vaši čtečku Amazon Kindle - 4.díl

22. 10. 2019

Sdílet

 Autor: © Paolese - Fotolia.com
Pokud chcete, můžete mít pro svoji čtečku Amazon Kindle tisíce knih zcela zdarma. Jen musíte vědět, kde je hledat!

Předcházející díl

 

Když si koupíte čtečku Amazon Kindle, pak zanedlouho zjistíte, že náklady na čtení postupem času mohou docela slušně narůst. Když se na Amazonu zběžně podíváte na seznam nejlepších knih měsíce, zjistíte, že takové počtení vás u jedné knihy u Kindle edition vyjde na nějakých 13 USD až 15 USD za jednu knihu. 

Open Library

Open Library nabízí dobře přes milion e-knih, které jsou dostupné zdarma, nicméně bohužel je přístup k docela dost z nich vázán místními zákony

Projekt internetového archivu pod názvem Open Library vám umožňuje získat přístup k dobře více než milionu zdarma dostupných e-knih. Tento archiv se sám proklamuje jako „světová klasická literatura na dosah“, nicméně to v žádném případě neznamená, že se jedná o muzeum zaprášených starých knih. Najdete zde dostatek materiálu k tomu, abyste oslnili kdejakého profesora literatury, nicméně virtuální regály této virtuální knihovny jsou plné i díly autorů, jejichž díla patří mezi bestsellery, jako je například Stephen King nebo Tom Clancy, dětskou literaturu i akademické texty. Veřejně publikovaným cílem virtuální knihovny Open Library je zpřístupnit každému na světě díla celého lidstva, takže je velká pravděpodobnost, že zde najdete to, co zde hledáte.

V závislosti na titulu, o který máte zájem, si knihu můžete buď stáhnout, nebo půjčit. V případě stažení se jedná o knihy, které by se daly zařadit do kategorie klasiky dostupné pod licencí public domain. Oblíbená současná díla jsou naopak v kategorii e-knih dostupných k zapůjčení. V obou případech jsou knihy skenovány z papírové předlohy, což může způsobovat problém co se týče legality takového zpracování knih – to ale závisí na zákonech platných v místě, kde se aktuálně nacházíte. Služba Open Library je si tohoto problému vědoma a v licenčním prohlášení na něj výslovně upozorňuje. Proto je třeba, abyste si před stažením jakéhokoliv titulu pozorně prostudovali zákonné podmínky, zda je tato činnost v místě, kde se aktuálně nacházíte, považována za legální.

CS24

 

Pokračování