Hlavní navigace

Knihy zdarma pro vaši čtečku Amazon Kindle - 5.díl

23. 10. 2019

Sdílet

 Autor: © photogl - Fotolia.com
Pokud chcete, můžete mít pro svoji čtečku Amazon Kindle tisíce knih zcela zdarma. Jen musíte vědět, kde je hledat!

Předcházející díl

 

Když si koupíte čtečku Amazon Kindle, pak zanedlouho zjistíte, že náklady na čtení postupem času mohou docela slušně narůst. Když se na Amazonu zběžně podíváte na seznam nejlepších knih měsíce, zjistíte, že takové počtení vás u jedné knihy u Kindle edition vyjde na nějakých 13 USD až 15 USD za jednu knihu. 

Open Library – pokračování

Ve své podstatě je ovšem Open Library hlavně katalogem knih spravovaném komunitou. A je tomu skutečně tak, protože ve svém katalogu má více záznamů o knihách, než je k dispozici knih jako takových. Jedná se konkrétně aktuálně o více než 20 milionů knih – tolik knih zatím ani není v digitální podobě k dispozici. U záznamů, které vedou k e-knihám, je uvedeno více vydání (například Ulysses od Jamese Joyce je k dispozici ve 184 vydáních) – každé vydání navíc má samostatný adresář pro stažení.

Při hledání konkrétní knihy se ujistěte, že máte povolenu pouze volbu Show only e-books a následně zadejte název knihy nebo jméno autora. V závislosti na titulu knihy pak je možné nalezené knihy buď číst online, nebo si je stáhnout, a to v nejrůznějších formátech, jako je například PDF, prostý text, ePub nebo MOBI. Stažený soubor je pak třeba dodatečně načíst do čtečky Kindle.

Smashwords rovněž nabízí přístup k více než 80 000 zdarma dostupných e-knih, zejména od nezávislých autorů a vydavatelů

Pokud se vaše čtenářské choutky ubírají směrem mimo seznam bestsellerů, pak by mohl být tím pravým pro vás web Smashwords. Údajně se jedná se o platformu pro publikování a distribuci zdarma dostupných e-knih od nezávislých autorů, nicméně mimoto poskytuje čtenářům přístup k více než 500 000 knihám, z nichž asi 80 300 knih je k dispozici zdarma.

Knihy jsou roztříděny podle kategorií – sci-fi, literatura faktu, pojednání, hry, scénáře a poezie. Pokud chcete zobrazit nabídku, která je k dispozici zdarma, pak v horní části stránky nastavte ve filtru pro vyhledávání možnost Free, následně vyberte žánr a začněte objevovat. Knihy je možné číst online nebo stahovat v nejrůznějších formátech kompatibilních s formátem pro čtečku Kindle. Je třeba ještě zmínit, že Smashwords publikuje i knihy v jiných jazycích a dialektech, než je americká angličtina – tato informace je uvedena v popisu každé knihy.

CS24

 

Pokračování