Hlavní navigace

Knihy zdarma pro vaši čtečku Amazon Kindle - 7.díl

25. 10. 2019

Sdílet

 Autor: © saiva_l - Fotolia.com
Pokud chcete, můžete mít pro svoji čtečku Amazon Kindle tisíce knih zcela zdarma. Jen musíte vědět, kde je hledat!

Předcházející díl

 

Když si koupíte čtečku Amazon Kindle, pak zanedlouho zjistíte, že náklady na čtení postupem času mohou docela slušně narůst. Když se na Amazonu zběžně podíváte na seznam nejlepších knih měsíce, zjistíte, že takové počtení vás u jedné knihy u Kindle edition vyjde na nějakých 13 USD až 15 USD za jednu knihu. 

DigiLibraries.com

DigiLibraries má jednoduchý a nijak příliš přitažlivý vzhled, na němž nabízí 30 000 e-knih ve formátech podporovaných čtečkou Kindle, a to zcela zdarma

DigiLibraries představuje online katalog knih, který disponuje asi 30 000 tituly ve formátech podporovaných čtečkou Kindle. Všechny tituly jsou přitom dostupné zdarma. Jednotlivé tituly jsou roztříděny do řady kategorií a podkategorií a výběr knih nijak překvapivě zahrnuje tituly šířené pod licencí public domain.

Web by pravděpodobně žádnou soutěž o nejhezčí web nevyhrál, ne druhou stranu je zde vše, co potřebujete a na svém místě. V levém postranním panelu máte k dispozici přehled žánrů, z něhož si můžete vybírat. U většiny žánrů je k dispozici další volba podžánru. Uprostřed domovské stránky webu se pak nachází pečlivě provedený výběr nejoblíbenějších a nových e-knih, a to včetně obálek knih.

Každá kniha má záznam, v němž se nachází úryvek textu a možnost stažení ve třech formátech: ePub, PDF a Mobi. Na webu je možné během jednoho dne uskutečnit 50 stažení, což je ale dostatečné množství i pro ty nejnáruživější čtenáře.

Book Lending

Book Lending propojuje zájemce o půjčení knihy s jejím vlastníkem

Pokud nemáte žádnou průkazku do knihovny, popřípadě pokud vaše knihovna nepodporuje službu OverDrive, pak Book Lending představuje naprosto skvělou alternativu. Web totiž využívá funkci půjčení e-knihy dostupnou ve čtečce Kindle od Amazonu k propojení zájemce o půjčení knihy s jejím vlastníkem.

CS24

Vlastní použití webu snad nemůže být jednodušší. Hledáte-li nějakou knihu, pak stiskněte velké oranžové tlačítko, které se nachází na domovské stránce webu a buď začněte vyhledávání podle názvu knihy, nebo prohledávejte dostupné možnosti výpůjčky. Pokud chcete naopak knihu někomu půjčit, pak stiskněte velké zelené tlačítko a hledejte konkrétní titul knihy, popřípadě projděte nedávné požadavky. V obou případech se u záznamu knihy (ať pro zapůjčení nebo poskytnutí zápůjčky) v případě, kdy je k dispozici, objeví malé oranžové nebo zelené tlačítko. Stiskem tlačítka pak můžete celou transakci dokončit.

Zájemce o půjčení knihy dostane od Amazonu e-mailem upozornění, díky němuž si bude moci e-knihu stáhnout do své čtečky Kindle. Na provedené této operace má celkem sedm dní. Podmínky pro půjčení knihy jsou zde stejné, jako kdybyste si knihu půjčili přímo z obchodu. Tituly je možné půjčit na 14 dní, během nichž bude kniha pro vlastníka nedostupná – automaticky se mu zpřístupní po uplynutí výpůjční doby. Titul je rovněž možné půjčit pouze jednou.