Hlavní navigace

Kooperace v Resident Evil 5

9. 2. 2009

Sdílet

O tom, že se vedle vás ve hře bude moct potloukat i váš spoluhráč, vám snad ani říkat nemusíme, ovšem je hra navržena tak, aby byl požitek hrát ji ve dvou, nebo je to jenom vymoženost přidaná až nakonec

 

Jakmile pustíte hru a rozhodnete se pro průchod v kooperativním režimu, získá hostující hráč roli Chrise Redfielda a spoluhráč roli Shevy Alomar.

Každopádně ať už hrajete za jednu, či druhou postavu, vždy se můžete spolehnout na to, že nebudete tomu druhému přítěží. Vzhledem k velkému důrazu na vybalancování hry se rozdíly mezi jejími hlavními charaktery totiž dají nazvat pouze kosmetickými. Sheva je například levačka, a proto drží jinak zbraň. Chris při soubojích nablízko používá hrubou sílu a rád dupe nepřátelům na hlavy, kdežto Sheva využívá výhod své gymnastické postavy.

 

Přestože jsou si postavy tak podobné, nenajdete ve hře chvíli, kdy by si jedna připadala zbytečná. Například některé souboje s bossy jsou přímo stvořeny pro kooperaci. Jeden z hráčů musí dělat návnadu, mezitím co povinností toho druhého je vyprazdňovat jeden zásobník za druhým. Speciálně v tomto případě kooperaci oceníte také díky nemožnosti střílení za běhu, či chůze.

 

V jiných částech se můžete se svým partnerem ocitnout například v situaci, kdy je všude kolem vás absolutní tma a jeden z vás se musí obětovat a nést lucernu, což ho zanechá těžce zranitelného.

 

Dalších využití kooperace bude ve hře samozřejmě daleko víc, nicméně najít si je už budete muset sami. Příležitost k tomu získáte třináctého března.

 

Zdroj: Gamespot.com  

 

Byl pro vás článek přínosný?