Hlavní navigace

Kouzelná strategie Pikmin znovu na scéně

6. 2. 2009

Sdílet

RTS Pikmin byla svého času velice zábavná a inteligentní hra na GameCube, která se nyní dočká svého převodu na konzoli Wii. S maximálním využitím dispozic ovladačů téhle platformy a něco dalšími vylepšeními navíc.

Majitelé Wii, kteří si oblíbili strategické hry, mají opět důvod k radosti. Již 6. února 2009 vychází v ceně 799 Kč na konzoli Wii hra NEW PLAY CONTROL! Pikmin. Jeden z nejoblíbenějších titulů, který se kdy objevil na herní konzoli GameCube, předchůdce Wii. Návrat Pikminů ovšem proběhne ve značně vylepšené formě, navíc s ovládáním přizpůsobeným pohybovým senzorům Wii.

Principem nové herní série NEW PLAY CONTROL! je přepracování starších herních hitů tak, aby mohly optimálně využívat ovládání Wii konzole. Začátečníci budou nadšeni herní zábavou, skalní fanoušci Pikminů se mohou těšit na inovované možnosti ovládání a překvapující herní doplňky.

Fanoušci Pikminů a všichni, kteří se jimi chtějí stát, mohou nyní plně využít "point & click" možností Wii Remote - v této strategické hře odehrávající se v reálném čase. V NEW PLAY CONTROL! Pikmin vklouznou hráči do role kapitána Olimara, astronauta, který musel nouzově přistát na jedné cizí planetě. Na ní žijí jak ochotní pomocníci Pikmini - podivní, květinoví tvorové, napůl zvířata, napůl rostliny - tak i nepřátelské kreatury, které chtějí Olimara zastavit.

Jeho úkolem je sesbírat a sestavit dohromady 30 roztroušených částí svého vesmírného plavidla, které odpadly při havárii a nuceném přistání na této planetě. Přitom mu pomáhají Pikmini, kteří disponují vždy zcela individuálními vlastnostmi.

Olimar musí strategicky využít speciálních vlastností svých pomocníků. Např. červení Pikmini dokážou snášet velmi dobře horko, modří přežijí ve vodě a žlutí odstraní z cesty jakoukoli překážku. Hráči mohou najednou velet až 100 Pikminům a použít je buď jednotlivě, ve skupinkách anebo všechny dohromady.

Vybrat správné Pikminy, rozdělit je do skupin a dát jim ty správné pokyny, bude díky Wii Remote jednodušší, než kdykoli předtím. Ovládání hry bude plynulejší a intuitivnější pro každého bez ohledu na stáří nebo zkušenosti s hraním.

Nový Pikmin nabízí také novou funkci. Hru je možné po každém absolvovaném dni znovu spustit, což se hodí hlavně pokud si chcete ještě jednou projít nějakou obzvláště komplikovanou hádanku nebo se vám předchozí den prostě nepovedl tak, jak byste si přáli. Řešení zapeklitých úkolů a boj proti záludným protivníkům se odehrává v napínavém závodu proti času. Na opravení své vesmírné lodi máte pouze 30 dní - poté vám dojde kyslík.

CS24

Zdroj: PR